ШОФЬОРЪТ, ПРЕГАЗИЛ ВЕЛОСИПЕДИСТ ВЪВ ВАРНА, ОСТАВА В АРЕСТА

Петък, 14 Септември 2018 15:15


Шофьорът без книжка, прегазил и убил балетиста Мартин Чикалов във Варна, остава за постоянно в ареста. Това реши днес Варненския окръжен съд.

25-годишният Петър Здравков, който прегази велосипедиста Мартин Чикалов дойде в съда, криейки лицето си.

И към момента Здравков отказва да дава обяснения, дори пред адвоката си, как се е стигнало до катастрофата.

 

Александър Атанасов – защитник на Петър Здравков: "Изрази своето съжаление за случилото се. В състояние, категорично заявявам на уплах, е напуснал мястото на ПТП, правил е неколкократни опити да се свърже с мен , неупешни първия един час. На по-късен етап се свърза с мен, венага се свързах с разследването, когато бяха уточнени времето и мястото, където трябва да се явим в полицията."
 

Според обвинението Петър е карал с превишена скорост по оживения булевард – около 70-80 км в час, а след сблъска избягал и спрял само, защото бил засечен от два автомобила на очевидци. Младият мъж има 2 провинения в миналото си, но до присъди не се е стигало.
 

Галина Минчева – прокурор по делото: "Считам, че формата на вина е самонадеяност, т.к. от една страна това е човек, който управлява без свидетелство за управление, т.е. няма и необходимата теоретична и практическа подготовка, от друга страна след като си убеден, че имаш проблем със зрението тръгваш да шофираш при това в късната част на деня, почти през нощта, без очила."
 

Да чуят решенито на магистратите , в съда дойдоха и приятели на загиналия балетист.
 

Иво Йорданов – приятел на загиналия Мартин: "Да, аз съм сигурен, че съжалява в момента. Неговият живот също е съсипан. За разклика от Марти, той трябва да го живее, което вече само по себе си не е малко наказание. Надявам се , че българската съдебна система би могла да създаде и да даде наказание, което хем да е по мярка, хем да изпълни ролята на превъзпитание."
 

Резултатите от тестовете за наркотици на шофьора още не са готови, а мярката може да бъде обжалвана в 3-дневен срок. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
09:30
Новини
09:00
Футбол: Барселона - Бетис (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)
08:00
Тенис: Bucharest Open, Букурещ - четвъртфинали (WTA International - повторение)