Иновация за живот

Петък, 28 Септември 2018 08:14


Световният месец на злокачествените заболявания на кръвта беше отбелязан в столицата. Късното установяване на болестта е една от честите причини за смъртност.Злокачествените заболявания на кръвта са над 140 типа, всяка година у нас откриват нови 1500 случая.Мариета чува тежката диагноза преди 10 години,когато е едва на 25 .
Мариета Стойнева:  Получавах подкрепа от хора,които не съм очаквала,дори и непознати.Тогава си дадох едно обещание в болничната стая ,че като оздравея ,а не ако оздравея, аз ще помагам на хората.
Днес Мариета е майка на 4 годишна дъщеря и има успешна кариера
Мариета:  Имам страхотно дете на 4 години,обичаша и даряваща..няма нещо,което да не ми е наред
Когато Мариета разбира , че е болна , приятели й подаряват тигров боксер. Бърт е неотлъчно до своята стопанка , докато трае нейната битка.
 Мариета :" След като приключи всичко си направих изследвания,петскенет,в който всичко беше наред и една седмица по-късно той почина. В последствие разбрах,че тигровите боксери умират най -често от ракови заболявания,което ее."
Злокачествените заболявания на кръвта са се превърнали в хронични ,твърдят медици. През последните 10 години за почти всички са открити нови методи за лечения.
 Деян Денев:изп.дир. на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България " Очаква ни още по- вълнуваща иновация в момента вече са достъпни за някои пациенти в Европа технологии,които обучават имунната система на организма сама да се справя с раковото заболяване и резултатите са изключително добри.'
Късното диагностициране е сред основните причини за фатален изход, според специалистите и това затруднява лечението им.
 Пиринка Петрова председател на Българско сдружение" Лимфом":  "Тези коварни заболявания вече могат да бъдат лечими поне в 90% от случайте.И ако през 60 година са се лекували напълно едва три процента ,сега са 92% ."
През последните години се наблюдава рязък спад на смъртността, заради съвременните терапии за лечение. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
22:00
Футбол: Реал /М/ - Уеска (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)
22:00
Футбол: Реал /М/ - Реал /Сосиедад/ (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)
22:00
Тенис: Каролин Гарсия - Дона Векич (Nature Valley Open, Нотингам; WTA International - финал и награждаване, повторение)