Повече туристи в Пловдив

Петък, 11 Януари 2019 12:51


Ден преди откриването на най-дългоочакваното събитие в България - домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019 - градът вече се препълни с туристи. Сред гостите на Пловдив има и много чужденци. За една такава двойка ви разказваме в следващия репортаж.

Снежана и Карл Тасуър са едни от хората, които специално са дошли от Великобритания в града под тепетата и да бъдат свидетели на историческото събитие. И макар да са само от няколко дни на българска земя двамата вече са се потопили в духа и атмосферата на древния град.

 Карл Тасла:
Обичаме културата в Пловдив, а 2019 година ще бъде много специална. От миналия септември насам идвам за по 2-3 седмици всеки месец. Да се докосне човек до Римския театър е нещо, което със сигурност ще помни за цял живот. Страхотно е! Също така, разглеждаме галерии, ходим на опера, балет и подобни неща.

Квартал Капана е едно от най-любимите места на гостите от Обединеното кралство. Те споделят, че мястото е много цветно и излъчва бохемска атмосфера. Но от погледа им не убягват и малките недостатъци от ежедневието на града.

Карл Тасуър:
Дойдохме специално за откриването на Европейска столица на културата 2019. Не съм много сигурен какво трябва да очаквам. Виждам, че таксиметровите шофьори са ядосани заради затворените пътища. Но се надявам, че атмосферата ще завладее града в хода на 2019, веднъж, щом тя започне. Виждам, че работата по подготовката напредва. Може би, сама ще изплува от тъмнината, щом започне светлинното шоу.

По рождение Снежана е от Пловдив. Натъжена тя споделя, че много малка част от англичаните знаят за Пловдив и неговите забележителности. На острова двамата със съпруга си са членове на клуб за викторини, в които се очаква да присъстват умни хора.

 Снежана Тасуър:
Всички претендират, че знаят много. Когато ги попитах кой е най-старият град в Европа никой от тях не знаеше, а това са хора, които би трябвало да го знаят. И когато им го казах те започнаха да проверяват. казах, знаете ли, че е един от петте най-стари градове в света? Хора, които се занимават с викторина да знаят всичко те не знаеха за Пловдив.

И докато настъпи дългоочакваният момент за спектакъла "Ние всички сме цветове" гостите от Обединеното кралство ще продължат с разходките си из красивите и любими места в Пловдив. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
19:30
Новини
17:30
Тенис: Белинда Бенчич - София Кенин (Mallorka Open, Майорка; WTA International - финал, повторение)
19:10
Футбол: Барселона - Атлетико /М/ (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)