ЗАТВОРИХА МАГАЗИНИ ИЗДАВАЛ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ НА КИТАЙСКИ ЕЗИК

Петък, 11 Януари 2019 16:30


В Бургас Националната агенция за приходите затвори три големи магазина. Търговските обекти бяха запечатани, след като тайни клиенти са получили касови бележки на китайски език за направените покупки.

В един от трите запечатани обекти двамата продавачи твърдяха, че са изрядни, и разпечатаха бележка от принтера, а след настояване на данъчния инспектор и от касовия апарат. Фискален бон на китайски и разлики в касовите наличности са основните нарушения, констатирани при проверките в трите  магазина. На някои от екипите изобщо не е бил издаден фискален бон.
 

Христо Узунов- говорител на НАП Бургас: „Не се издават фискални бонове, а това, което понякога се издава на пазаруващите, е бележка, която е изпълнена с някакви йероглифи, най-вероятно китайски. Т.е. нещо, което в никакъв случай не може да се нарече фискален бон.“
 

Данъчните казаха, че за първи път попадат в такава ситуация. Според тях софтуера за наличните стоки в магазина, е свързан с принтер, от който вместо задължителните фискални бонове се издава бележка. Интересното е, че магазините разполагат с касови апарати, но рядко ги използват. На обектите ще бъдат извършени и допълнителни проверки с цел установяване на действителния размер на дължимия, но невнесен данък. Магазините ще бъдат затворени 15 дни.

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
19:30
Новини
17:30
Тенис: Белинда Бенчич - София Кенин (Mallorka Open, Майорка; WTA International - финал, повторение)
19:10
Футбол: Барселона - Атлетико /М/ (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)