РОДИТЕЛИ СЪБИРАТ ПАРИ ЗА СМЯНА НА ДОГРАМА В ДЕТСКА ГРАДИНА

Събота, 12 Януари 2019 12:20


Родители събират пари за да сменят дограмата на прозорец в
детската градина на с. Айдемир. В същото време детското заведение получава всяка година по 17 000 лева за ремонти и частично за издръжка. В детската градина на силистренското село Айдемир се възпитават 120 деца в две сгради. И въпреки, че не е редно родители да се ангажират с разходи за ремонти, събират пари за да сменят дограма.
Елена Иванова, родител:

"...дограмата е много стара, духа и децата ни спят на течение и зимата по-бързо изстива спалното помещение .....сменихме даже и преградната стена между занималното и спалното помещение..."
Валерия Петрова, родител:

"...те са целодневно в детските градини – играят, хранят се, спат там - трябва да имат човешки нормални условия ..."
Веселина Никова, директор ОДЗ „МИР“ – с. Айдемир:

"...никога - никого не съм притискала и не съм искала и дори намек не съм правила някой да прави дарения, що се отнася до такива дълготрайни активи ..."
Денка Михайлова, зам.-кмет – Община Силистра:

".. оправдавам родителите, защото съвсем нормално е в 21 век да искаме максимално добри условия ..."
17 000 лева годишно е рентата от земите, на закритото преди време училище в селото, която с решение на Общинския съвет се дава на детската градина за ремонти. Ставайки директор преди три години Веселина Никова намира в касата малко над 34 хиляди лв.
Веселина Никова, директор ОДЗ „МИР“ – с. Айдемир:

" ... много неразплатени средства имаше - една част отидоха за издръжка, а другата част за ремонти - тези дограми и ламинати, които видяхте..."
Въпреки частичните ремонти за родителите въпросът с парите, предназначени именно за подобрения стои отворен.
Елена Иванова, родител: ...според нас не се използват ефективно ... искам тези пари да се консултират с родителите и да си кажем и ние нашето мнение ...
Валерия Петрова, родител:

"...за мен е непонятно защо детски градини в по-малки населени места изглеждат по-добре от нашата, която се намира може би в най-голямото село в България и от две сгради нито една да не е ремонтирана основно..."
На родителите не им остава друго освен да чакат и смяната на дограмата на втория прозорец бъде направена през пролетта, както обещава директорката. Не се знае кога това ще се случи и с останалите прозорци на строените преди 40 години сгради. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
19:30
Новини
17:30
Тенис: Белинда Бенчич - София Кенин (Mallorka Open, Майорка; WTA International - финал, повторение)
19:10
Футбол: Барселона - Атлетико /М/ (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)