ДА СЕ КАЗВАШ ИВАН

Събота, 19 Януари 2019 12:08


147 са вече членовете на уникалното за страната национално сдружение "Клуб Иване, Иване". Те отбелязаха снощи в Кюстендил Ивановден по стар стил. Клубът е единственото Сдружение в България на всички, които носят това име и неговите производни. Клуб Иване Иване вече е на 11 години и освен жители на Кюстендил, в него членуват Ивановци от цяла България, Сърбия, Македония и Русия. Според един от учредителите - Иван Андонов, това е един пример, как може обединени да се преодоляват трудности и да се прави живота по-лек.
Иван Андонов-учредител на клуба:
“. Знаете, че винаги има какво да си кажат хората, винаги има какво да споделят, да намерят някои нови идеи, някои нови възможности за работа, така че наистина една много приятелска атмосфера, много приятелска среща, още повече че в бита на българите се е съхранило това хората с еднакви имена да се поддържат.“
По време на тазгодишната церемония бяха приети и 7 нови членове.
Иван Костов-нов член: Това е едно хубаво събитие, което празнуваме по стар стил. Св. Иван Рилски ни е закрилника на държавата. Смятам, че името Иван, от кал да е Иван да е“.
По време на събитието бе проведена благотворителна кампания за подпомагане на даровити деца, които носят това име. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
22:00
"90 години Ла Лига: Съдията Ундиано Майенко" - 6 еп, документална поредица
21:30
Футбол: Селта - Реал /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
21:00
Тенис: Каролина Плишкова - Алисън Риск (Coupe Rogers presentee par Banque Nationale, Торонто; WTA Premier 5 - повторение)