Сигнал за бестопанственост в Русе

Понеделник, 11 Февруари 2019 20:38


Сигнал за безстопанственост в Русе. Прокуратурата проверява липсващи близо 30 тона меден проводник от тролейбусната мрежа в града. Сигналът е подаден от съветниците от БСП Александър Неделчев и Пламен Рашев. След подмяната на тролейбусната мрежа по европейски проект , извършена през 2015 г., се оказва, че част от старите елементи липсват. По данни на социалистите липсват над 48 тона медни проводници, което ощетява общинския бюджет с близо 500 000 лв.
 

Александър Неделчев, общински съветник от БСП: Стана ясно, че е налице проявена безстопанственост и неупражнен контрол от страна на отговорните за това лица от община Русе. Член 219 , ал.1,2 и 4 от НК квалифицират това като общостопански престъпления…
 

От общината не приемат обвиненията, тъй като самата администрация е подала сигнал до прокуратурата преди месец.

Димитър Наков, зам.-кмет и ръководител на проекта: Ние искаме да проверим доколко са достоверни обясненията на изпълнителя по обществената поръчка…Общо-взето, че и те не знаят къде са отишли, в такъв стил, което е несериозно. При условие, че имат ангажимент, с писмо сме им го вменили, да съхраняват и те гарантират, че са съхранявали в заключено складово помещение самите детайли от контактната мрежа….
 

От прокуратурата коментираха лаконично темата.
 

Георги Георгиев, окръжен прокурор: По него е възложена проверка на областната дирекция на МВР. Знам, че се извършва от сектор противодействие на икономическата престъпност и че все още не е приключила.
 

Предстои тепърва да се установи кой и как е изнесъл тоновете медни проводници. Според фирмата-изпълнител липсата им е установена дни, след като са ги предали в друг склад. Очаква се от прокуратурата да излязат със становище по сигналите до два месеца. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
22:00
"90 години Ла Лига: Съдията Ундиано Майенко" - 6 еп, документална поредица
21:30
Футбол: Селта - Реал /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
21:00
Тенис: Каролина Плишкова - Алисън Риск (Coupe Rogers presentee par Banque Nationale, Торонто; WTA Premier 5 - повторение)