Продължава напрежението в Спешна помощ Русе

Четвъртък, 14 Март 2019 12:16


Напрежението в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе продължава. Встъпването в длъжност на новия директор д-р Иванка Маринова е съпроводено от финансови проверки от страна на здравното министерство - за разпределението на парите за заплати през последните 2 години. Над 30 са молбите за напускане с едно-месечно предизвестие, които фелдшери и шофьори подадоха с искане за по-добри условия на труд.

 

Новият директор на Спешна помощ в Русе д-р Иванка Маринова има тежката задача да тушира напрежението сред колектива и да убеди хората да останат на работа. Вярва, че ще се справи и с двете.
 

д-р Иванка Маринова, директор на ЦСМП-Русе: "Основният проблем е преминаването на 7-часов работен ден, можем да започнем процедура със съответните инстанции за взимане на разрешение… започнаха да си подават някои колеги молбите за оттегляне на заявленията за напускане."
 

Сред онези, които твърдо стоят зад оставките си, е Владимир Димитров. Шофьор на линейка от 11 години, той иска промяна в начина, по който се ръководи Спешна помощ в Русе.
 

Владимир Димитров, шофьор на линейка: "Tук не е борбата за личности, тук е борбата да няма злоупотреби в службата, за да може службата да се развива и пациентите да бъдат обслужвани на едно по-добро ниво."


Всички очакват проверката, назначена от здравното министерство, да даде отговор на въпроса дали парите на центъра са разходвани правилно.
 

Марияна Ганчева, фелдшер: "Ще изчакаме, но ние също искаме някой от нас да участва в тия проверки , да видим какво се проверява."
 

д-р Иванка Маринова, директор на ЦСМП-Русе: "Състоянието на центъра е много добро, доколкото имам информация, нещата са правени по правилния начин. Проверките са просто да се изчистят някои обвинения, които изпратиха колегите до медиите за финансови злоупотреби, и смятам, че трябва да стартирам на чисто. "
 

Финансовите проверки на центъра в Русе трябва да приключат до края на месеца Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
19:00
Новини
17:30
Пряко: Тенис: BGL BNP Paribas Luxembourg Open, Люксембург – II полуфинал (WTA International)
19:00
Пряко: Футбол: Коментарно студио (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20)