Кметът на Стрелча отрече да е оказвал натиск върху служители за напускане

Петък, 15 Март 2019 15:39


Върху служителите в община Стрелча не е упражняван натиск да подават молби за напускане. Това обяви днес кметът на града Стойно Чачов по повод спецакцията във вторник, при която полицията и прокуратурата влязоха в сградата на общината по сигнал за принуда и злоупотреба с власт отстрана на градоначалника. Според Чачов една от причините за тази проверка е да се опетни името му и да не му бъде гласувано доверие в случай, че се кандитира за вртори кметски мандат.

 

През 2016 година кметът на Стрелча е събрал служителите в общинска администрация и им е съобщил, че ако някой не желае да работи в новия екип или не може да се справи, може да напише молбата си за напускане. По думите му хората, които са ги подписали не са напуснали и не са уволнени и срещу тях не е упражняван натиск.
 

Стойно Чачов - кмет на Стрелча: "Събрах ги, казах им да ги подпишат и им казах, тези от вас, които имат желание да подпишат тези молби и не искат да са част от този екип по една или друга причина - да ги подпишат тези молби и да ги предоставят на мен. Тези, които имат желание и не искат да работят вече в община Стрелча. Защото аз усетих неефективност в работата, имаше напрежение в града, хора идваха и ми споделяха някои неща."
 


Кметът на Стрелча подозира, че офанзивата срещу него е за да се навреди на самия него и това да повлияе върху предстоящите местни избори.

 

Стойно Чачов - кмет на Стрелча:  "Тази акция, която се води трета година срещу мен и след три години един служител, според него, който аз съм осъществявал натиск в продължение на три години сега реши няколко месеца преди да започне кампанията за местната власт реши да пусне сигнал в икономическа полиция. Категорично заявявам, че една от причините е омаскаряване на кмета, за да може хората да не му гласуват доверие за втори мандат."
 


Мария Петришка работи като директор на Детската градина в Стрелча. Нито тя, нито нейните колеги са били карани да подписват молби за напускане.
 

Мария Петришка - директор на детска градина: "Директор съм от 16 години на детската градина, работодател ми е господин Чачов. Не съм нито викана, нито съм подписвала такава молба."


Лидерът на АБВ Румен Петков видя политически мотив в действията срещу неговия съпартиец Стойно Чачов
 

Румен Петков - лидер на АБВ; "Да изпратиш 20 въоръжени служителя да търсят 17 листа, да си тръгнат с 3 компютъра от общината, за да не са съвсем валат, това е цинизъм."


Лидерът на АБВ изтъкна добрата работа на кмета на Стрелча Стойно Чачов и допълни, че той ще бъде предложен за втори мандат.
  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
12:00
Тенис: Виктория Азаренка - Каролина Плишкова (Internazionali BNL d’Italia, Рим; WTA Premier Mandatory - I четвъртфинал, повторение)
14:00
Тенис: Алисън ван Уитванк - Екатерина Александрова (Hungarian Ladies Open, Будапеща; WTA International - I полуфинал, повторение)