Оставиха в ареста британеца арестуван в Бургас

Петък, 15 Март 2019 16:58


Бургаският окръжен съд остави в ареста британския гражданин Оуен Уолкът, докато започне процедурата по екстрадирането му във Великобритания. Той беше задържан в Бургас преди 5 дни с Европейска заповед за арест заради участие във въоръжен грабеж в английския град Лийдс през 2015 година,.

Оуен Уолкът беше доведен в Съдебната палата в Бургас с белезници на ръцете и краката по искане за „временно задържане под стража“ от прокуратурата. Преди да влезе в залата, поздрави жена си и детето си.

Оуен Уолкът: “ Хей, бейб, ще се видим по-късно!“

Уолкът беше задържан преди 5 дни в района около Руската гимназия в Бургас. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена на 21 февруари тази година от Магистратски съд в град Лийдс.

прокурор Деян Петров-„Опасен е, той е обвинен от британските съдебни власти, че е извършил въоръжен грабеж на стойност 140 хиляди паунда и за това престъпление се предвижда наказание доживотен затвор според закона в Англия.“

В рамките на седем дни съдът трябва да насрочи производство за същинското разглеждане на европейската заповед за арест. Според адвоката обвиняемият не е съгласен да бъде екстрадиран и не е знаел, че е издирван за грабеж, тъй като вече е бил задържан.

 

адвокат Зоя Чернева-служебен защитник :„ Бил е задържан, но е бил освободен и не му е било повдигнато обвинение“

От Прокуратурата съобщиха още, че Уолкът е в България от около две години и няма данни през това време да се е укривал. В Европейската заповед за арест е посочено, че лицето се е представяло с осем различни имена. Живял е в град Килифарево, област Велико Търново, заедно с жена си, също британски поданик. В момента на задържането е бил без документи, а самоличността му е установена чрез експертна справка и изследване.


 


 


 

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
12:00
Тенис: Виктория Азаренка - Каролина Плишкова (Internazionali BNL d’Italia, Рим; WTA Premier Mandatory - I четвъртфинал, повторение)
14:00
Тенис: Алисън ван Уитванк - Екатерина Александрова (Hungarian Ladies Open, Будапеща; WTA International - I полуфинал, повторение)