БЛИЗО 900 ЗНАМЕНА ЩЕ ПОСРЕЩНАТ ПАПАТА В РАКОВСКИ

Неделя, 21 Април 2019 11:04


Продължава трескавата подготовка за посрещането на главата на римокатолическата църква в Раковски. Освен от хиляди поклоници, папа Франциск ще бъде посрещнат на 6 май и от близо 900 знамена, изработени в негова чест.

 

От около месец и половина фабрика в град Първомай се занимаваме с ушиването на около 900 знамена, свързани с посещението на папа Франциск. Като разновидност производството им преминава в 4 отделни линии - българско, европейско, знаме на град Раковски и знамето на Ватикана. За Теодора изработването на флаговете е удоволствие, oще повече, че в момента то е свързано с посещението на главата на Римокатолическата църква у нас.

 

 Теодора Кирякова: "Едно знаме се изработва от много хора, то най-напред минава през кроячките, после на някои от знамената се слага печат, трябва да бъде ушито, изгладено, а някой път се налагат и довършителни работи."

 

Теодора Кирякова: "Трудно е, че трябва да бъде изпълнена толкова голяма поръчка, отговорно, да бъде наистина както трябва всичко и да не се излагаме пред чужденците."Най-големият флаг е с дължина 10 метра.
 


Мария Ворукова: " Много търпение и прецизност - това е цялата тънкост. Трудно е, не е лесно."

 

Това не е първата подобна поръчка за фабриката.

 

Атанаска Велчева - управител на фабрика за знамена: "Преди 17 или 18 години при посещението на папа Йоан Павел Втори за първи път изработихме знамената на Ватикана и сега за втори път за посещението на папа Франциск."
 

Ушиването на знамената е било съобразено с изискванията, които са предварително съгласувани с Ватикана.

 

Атанаска Велчева - управител на фирма за знамена: "Изобщо е много невероятно, че за един човешки живот успяхме да участваме в подготовката и в посрещането на двама толкова височайши гости."Точно след като и последното знаме беше пакетирано в кашоните екип от община Раковски пристигна, за да вземе поръчаната продукция.

 

Божидар Стрехин - зам.-кмет на Раковски" "Ние сме поръчали знамената още в края на месец януари, така че доволен съм от поръчката, всичко в срок беше направено."
 


До пристигането на папа Франциск се очаква всички квартали на град Раковски да бъдат украсени с изработените знамена. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
22:30
"Уасаби" - екшън, комедия, криминален, трилър, Франция, 2001 г., Режисьор: Жерар Кравчик, В ролите: Жан Рено, Мишел Мюлер, Риоко Хиросу
22:30
Тенис: Магда Линет - Симона Халеп (Western & Southern Open, Синсинати; WTA 1000 - повторение)