ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ВИСОКАТА ЦЕНА НА ВОДАТА

Вторник, 11 Юни 2019 15:19


Жителите на село Илинденци отново излязоха на протест - заради скъпата вода. Те не са съгласни с увеличението на цената от 60 ст. на 1.50 - и настояват Община Струмяни да се оттегли от ВиК-Асоциацията в Благоевград - и да създаде собствено водно дружество.Според протестиращите кметът на Струмяни трябва да изпълни решенията на
общинския съвет от края на март за излизане от Ви К Благоевград и за създаване на местно водно дружество Стримон Ние знаем че тази цена ще има покачване но не може от 60 ст. да я качат на 1. 50 ,а след два месеца се говори от 1- юли да я направят 2. 35. както е цената в Благоевград.
Илия Башлиев - кмет на Илинденци :
"Хората в момента са изнервени до такава степен, че не мога да ви обясна. Всеки ден ме питат какво става с тая вода. Водата е ясна . Докато г- н- Нанков г-н Министъра и г-н Борисов не слезе надолу по етажите и а провери неговите служители какви ги дробят и какви ги вършат ние няма да отстъпим и сме категорични че няма да плащаме вода."

Според протестиращите вина за неразрешените пробломи с водата има кметът на Струмяни Емил Илиев, който не дойде на протеста.

"...Водата нема никакво подобрение дали е била преди нова година, преди 6,7 месеца водата си е същата. Има си управление в Микрево което си е общинско гласува се на Об.сесия да си излезнеме от асоциацията от Благоевград Защо да плащаме вода от 60 ст. на един и шейсе. като водата си е една и съща никакви подобрения нема. Ако откопаш една стара тръба такава ръжда е , ако дойдеш по нашата улица да видиш водата си тече, има едно место което е може би от три години постоянно си изтича водата."
"Водата е от Бога какво може да е ако я спре бог ние от къде вода ше получим – не е честно толко скъпа да я правят за селото. 60 ст. нека я направят и левче."
По канал от Каменица, Крушица не идва до нас взеха я спреха я , тука имахме също подпочвена вода- гърко дойде и я спре. Хората не могат да изкарат два реда чушки..

От Вик Благоевград обясниха , че единственото законно дружество е съществеващото в момента и хората трябва да си плащат за услугата. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
22:00
"Ла Лига: Превю на предстоящия кръг" - документална поредица
21:30
Тенис: Виктория Голубич - Саманта Стоусър (Guangzhou Open, Гуанджоу; WTA International - I полуфинал, повторение)
22:00
Пряко: Футбол: Осасуна - Бетис (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20)