ПРЕМИЕРЪТ ЗА ДОХОДИТЕ И КИБЕРСИГУРНОСТТА

Петък, 19 Юли 2019 16:34


Увеличават с 10 процента заплатите в бюджетния сектор от догодина. Това съобщи във Варна премиерът Бойко Борисов. Новината дойде като реакция на протестите на полицаи и пожарникари в последните дни, които настояват за по-високи доходи и достойно заплащане на нощния труд. Борисов присъства в морската столица на учението Бриз 2019, като пристигна при журналистите с бързоходен моторен катер, по море.

 

Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи и за модерна техника, посочи премерът Борисов във Варна. И даде пример – инвестициите направени от държавата в 700 нови пожарни автомобила, най-добрите в Европа и над 8 хил. защитни облекла, още 3 хил. се купували сега. Течал ремонт и на 30 пожарни сгради в страната.


Бойко Борисов – премиер /Поел съм ангажимент с финансовия министър 10 процента увеличение на всички доходи. Да седнат в МВР и да си ги разпределят – кое да е за нощен, кое да е за дневен труд. В противен случай, ето сега и моряка ще каже – и аз искам да нощен труд…всички искате , но затова има приоритети и мисля, че ги спазваме всичките.
 

Сред приоритетите на властта все още били и новите фрегати за военноморските сили, но щели да почакат с няколко месеца, заради изтребителите.
 

Бойко Борисов – премиер /5 милирда им трябват на военноморските сили, за да кажат, че са доволни. Много години са загубени, много години не е правено нищо и аз това им казах – между кораба и Хемус, правят Хемус на 100 % и , така че… но ние сме планирали, аз мисля, че ще имаме възможност да си изпълним ангажимента и към моряците.
 

Нямало нужда обаче от повече инстиции в кибер сигурност след хакерската атаката срещу НАП ,смята Борисов. Причината…
 

Бойко Борисов – премиер /Деструктивната сила е много по-силна от градивната – да разрешиш нещо, да счупиш спортна площадка, да изкъптиш пейка, да откъснеш цветее много по-лесно отколкото да го насадиш, да го отгледаш…колкото повече платформите ни стават по-достъпни до хората, толкова по-лесно да извършват услугите, толкова ако има недобронамерен човек да ги руши. И няма защита в света, която да каже на 100 процента – ето това е защитата.Руските и американските служби минаха на механични пишещи машини …помните ли преди 2 години като ви го говорех това.
 

Премиерът призна, че харески атаки срещу държавни институции е имало и преди- цяла година например визовите ни служби били обект на подобни заплахи. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
08:00
Новини
07:00
Футбол: Гранада - Алавес (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
08:00
Тенис: Ребека Петерсон - Хедър Уотсън (Tianjin Open, Тианцин; WTA International - финал и награждаване, повторение)