ПРЕОБРАЗИХА АВТОБУСНИТЕ СПИРКИ В АЛФАТАР

Неделя, 21 Юли 2019 16:14


Ентусиасти преобразиха автобусни спирки в община АлфатАр. До момента са ремонтирани 4 от 8-те спирки е града. От скоро част от порутените и грозни автобусни спирки в Алфатар са коренно преобразени. На местата на изгнилите навеси се появиха кокетни реновирани кътове, боядисани в топли цветове, а докато чакат автобуса, хората могат и да почетат книги.

Величка Бочева: Много е уютна, много приятна обстановка. Можеш през свободното време, докато чакаш автобуса, да прочетеш нещо. Преди беше страшно занемарено.

Ганка Пенчева: Хората да бъдат впечатлени не само при посещението си, но и когато чакат за автобуса да имат възможност да вземат някоя книга да разгърнат.

Атанаска Василева: И между другото да си направим по една снимка, да ни остане спомен.

Инициатор на промяната е местният кмет. Старите спирки вече били в окаяно състояние, а пари за нови в бюджета нямало. Така повикали неволята и на принципа „Направи си сам!” със собствени сили и много фантазия местните жители изцяло променили градската среда.

Янка Господинова – кмет на община Алфатар: Всяко нещо, което сме вложили като материали е от склада на общината. Картините, това са всъщност декупажи, направили сме си ги сами.
Рамките са изработени също в работилницата на общината. Идеята беше да имаме полици за книги, но по нестандартно е ако са точно от касетки за плодове и зеленчуци.

До момента са ремонтирани 4 от общо 8-те спирки в градчето. За останалите вече има куп идеи, а в общинския склад много реликви чакат да получат нов живот. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
00:00
"Денят с Веселин Дремджиев" - предаване за анализи и коментари по актуални теми