ЗАСИЛЕН КОНТРОЛ В РАЙОНА НА СВИНЕФЕРМАТА В С. НИКОЛОВО

Неделя, 21 Юли 2019 17:16


Започна подготовка за умъртвяване на прасетата от индустриалната ферма в село Николово, Русенско. Въведени са и засилени мерки за сигурност в района. Денонощен полицейски патрул проверява автомобилите и разрешава преминаването на местните жители през зоната за сигурност. Свинекомплексът в Николово дава работа на около 70 човека, повечето от самото село. Днес всички са били извикани извънредно в предприятието заради създалата се ситуация.
 

Марийка Генова, кмет на с.Николово: Един път хората няма да ходят на работа и после това месо, което е за пазара като изчезне, то може да повлече и други неща. Никак не им е приятно и на всички хора, доста са отчаяни викат, защо живеем на село.
 

Местните жители са скептично настроени към новината за заразата. Повечето не вярват, че е истина, и смятат, че целенасочено се унищожава българското животновъдство.
АНКЕТА:
1. Йордан, жител на село Николово : Унищожават България, ко мислиш ти. Ами Юделник, тях ще ги закачат ли? Унищожават България бе…..
2. Цветанка Георгиева, жител на село Николово: Би ме притеснило….Тук трябва специалисти да кажат, колко време ще има резултат от изгниването. Сега , аз не съм специалистка , но близко до селището ще притесни хората ВИДЕО: Зоната продължава да е под полицейски контрол, а комисия установи на място, че всички прасетата от домашните стопанства са заколени според заповедта на областния управител. Днес на територията на свинекомплекса се очаква да пристигне тежка техника за изкопа, в който да бъдат загробени убитите животни.

 

Марийка Генова, кмет на с.Николово: Ние имаме твърде малко така тежка техника, която е за строителни нужди, но не са се обръщали. Вероятно са подходили към някои близки и по-големи фирми, които разполагат с кранове, JCB-та, с фандроми…..
 

Засега от дирекцията по безопасност на храните в Русе не дават повече информация. Защитниците на животните пък изразиха съмнения, че свинете от индустриалната ферма ще бъдат умъртвени по хуманен начин. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
13:30
Новини
11:30
Тенис: Аля Томлянович - Сайсай Женг (Zhengzhou Open, Чънджоу; WTA Premier - II четвъртфинал, повторение)
12:00
Футбол: Барселона - Майорка (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)