СТАРТИРА АКЦИЯ"СКОРОСТ"

Понеделник, 12 Август 2019 14:35


КАТ отново с акция за контрол на скоростта в цялата старна. 30 процента от тежките катастрофи на пътя са причинени поради шофиране с превишена или несъобразена скорост. Това заяви за ТВ+ главен инспектор Илия Георгиев от Главна дирекция “Национална полиция”.

За първите шест месеца на тази година 250 човека са загубили живота си на пътя. За това засиленият контрол за спазване на скоростта е от значение за превенцията, смятат от пътна полиция. Летните месеци пък са с най-натоварен трафик по пътните отсечки.

ГЛ.ИНСП. ИЛИЯ ГЕОРГИЕВ, ГД ”НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ"
: "Август е травматичен месец за пътна полиция поради многото ПТП-та .Бих искал да призова всички участници в движението да спазват правилата .Да не забравят,че носят отговорност не само за себе си,но и за всички около тях. "

За акцията от полицията ще разчитат на стационарните и моблините камери тип тринога. Къде ще бъдат разположени зависи от областните дирекции по места.

ГЛ.ИНСП. ИЛИЯ ГЕОРГИЕВ, ГД ”НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ”: "Това е изключително предоставено като решение на ОД на МВР в зависимост от ПТП травматизъм, от натовареността на трафика , но това не означава,че няма да се осъществява такъв контрол и по второстепенни пътища между населените места."

Най-тежки са наказанията, свързани с превишаване на скоростта в населено място. 50 километра отгоре над ограничението биха коствали на шофьора 700 лева и отнемане на книжката за три месеца.

ГЛ.ИНСП. ИЛИЯ ГЕОРГИЕВ, ГД ”НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ”:  "Това нарушение и обстоятелство в съчетание с дурго нарушение ,като например употреба на алкохол или наркотици  , неправилно изпреварване и много други води до изключително тежки последици,настъпват много смъртни случаи и има много тежко ранени."

Предишната подобна акция за контрол на скоростта беше през месец април. Заснетите нарушители с превишена скорост тогава са били 37 хиляди. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
13:30
Новини
11:30
Тенис: Аля Томлянович - Сайсай Женг (Zhengzhou Open, Чънджоу; WTA Premier - II четвъртфинал, повторение)
12:00
Футбол: Барселона - Майорка (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)