ПОЖАР В ДЕПО ЗА ОТПАДЪЦИ В ПЛОВДИВСКОТО СЕЛО ШИШМАНЦИ

Понеделник, 12 Август 2019 19:01


Шест пожарни автомобила участват в гасенето на пожара край село Шишманци. Огънят вече е локализиран на площ от 1 декар, съобщи Началник сектор пожарогасене и Спасителна дейност Димитър Бришимов. 6 екипа работят на труднодостъпно място. Сметището е открито, а част от него по периферията е загробено.
 

Димитър Бришимов - Началник сектор пожарогасене и Спасителна дейност: Земната маса, с която е загробено не е достатъчно уплътнена и не могат автомобилите да минат през нея.
 


горят основно ситни битови отпадъци . димът се разпростираше към селата Болярино и Белозем. От сутринта експерти от РИОСВ-Пловдив следят на място ситуацията. Те правят замервания на въздуха на мястото на пожара и в близките населени места .
 

инж. Марияна Кондаклиева - гл. експерт в РИОСВ- Пловдив: На този етап не може да кажем дали има някакво сериозно замърсяване или не. 26 показателя общо мерим - серни оксиди, азотни оксиди, въглеродни оксиди .

Заради горещото време и слабите пориви на вятъра преди обяд огнеборците са срещали трудности в гасенето.

 

Димитър Бришимов - Началник сектор пожарогасене и Спасителна дейност: Локализирано е, не се разпространява по периметъра, но в дълбочина все още гори, ще има поне още два дни охрана.
 


Заради задимяването около депото край Шишманци екоекспертите съветват да вземем мерки, докато пожарът бъде напълно загасен.
 


инж. Марияна Кондаклиева - гл. експерт в РИОСВ- Пловдив: Малките деца и хората с хронични заболявания просто да си стоят вкъщи и да не излизат много навън.
 


Очаква се до сряда огънят в депото за отпадъци да бъде изцяло потушен. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
13:30
Новини
11:30
Тенис: Аля Томлянович - Сайсай Женг (Zhengzhou Open, Чънджоу; WTA Premier - II четвъртфинал, повторение)
12:00
Футбол: Барселона - Майорка (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)