ИЗЛОЖБА ПО СЛУЧАЙ 140 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ В ЕП

Сряда, 11 Септември 2019 16:29


Изложба по случай 140 години от създаването на Търновската конституция беше открита в сградата на Европейския парламента. За събитието - в Брюксел пристигна и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

140-тата годишнина от значимата дата беше отбелязана в зала Атанас Бодуров в ЕП. Цвета Караянчева връчи на председателя на Европейския парламент луксозни копия на Търновската конституция и на Сребърната конституция, дарение от Народното събрание за библиотеката на Европейския парламент и разказа за събитията от това време.

ЦВЕТА КАРЯНЧЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС

На официалната церемония в Брюксел председателят на европейския парламент Давид Сасоли посочи,че тази изложба ни приобщава към великия дух на свободата.. Той беше категоричен,че трябва да се установят силни отношения между европейските парламенти ,защото те са в основата на демократичния живот.

ДАВИД-МАРИЯ САСОЛИ ПРЕДС. НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

"Не бива да забравяме,че животът в демократичните държави не се развива по права линия. Може да има прекъсвания в демократичния живот ,в публичния дебат. Може да бъдат изложени на риск институциите и свободата и това трябва да е за нас повод за размисъл. Трябва да установим една демокрация,която да е в услуга на европейските граждани."

Солисти на Пловдивската опера поздравиха със свои изпълнения гостите на откриването. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
05:30
Футбол: Ейбар - Атлетико /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
05:30
"90 години Ла Лига: Андони Субисарета - школата на баските вратари" - 10 еп, документална поредица
05:00
Футбол: Барселона - Гранада (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)