РАЗСЛЕДВАТ СЛУЧАЯ С ПАДНАЛОТО ОТ ПРОЗОРЕЦ ДЕТЕ В ПЛОВДИВ

Сряда, 11 Септември 2019 20:41


Детето от Пловдив, което беше прието с тежка черепно-мозъчна травма след падане от прозорец се възстановява, съобщиха от болница Свети Георги. Момиченцето, което е на годинка и три месеца, падна от втория етаж на жилище в квартал Христо Смирненски. Разследването показва, че майката и бащата на детето са употребили алкохол във въпросния ден, по случая вече е образувано досъдебно производство.

Тежкият инцидент е станал на 6 септември, около 18:30 часа. Мъж от квартала видял тялото на падналото дете и веднага позвънил на 112. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница , с тежка черепно- мозъчна травма, но състоянието му е стабилно.


Съседи: :Не е имало някаква индикация да стане проблем? - Не. - А те пият ли редовно или по-скоро... - А, може ли да знам в къщи кой какво прави...- Виждала съм ги с детенцето,това е. - Не са ви направили някакво впечатление? - Не, не..."

Бащата на момиченцето не пожела да застане пред камера, за да разкаже какво точно се е случило.

Все още разследващите работят по изясняването на обстоятелствата около инцидента. 

ст. комисар Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР-Пловдив: "Родителите, които са били в жилището са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол. И на двамата техническото средство е отчело над 1 промил."

Дирекция  Социално подпомагане“ в града се самосезира по случая. До този момент там не са постъпвали сигнали за проблеми в семейството. След проучване на случая ще бъде изготвен социален доклад , който ще бъде предоставен на прокуратурата. 

ст. комисар Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР-Пловдив: "За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години, но това вече с оглед на събраните доказателства по делото ще се прецезира от прокуратурата на по-късен етап." 

Ако прокуратурата повдигне обвинение на родителите, социалните служби са готови да настанят пострадалото дете при близки на семейството. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
22:00
Футбол: Валенсия - Атлетико /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
21:30
Футбол: Барселона - Хетафе (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
21:00
Тенис: Белинда Бенчич - Светлана Кузнецова (St. Petersburg Ladies Trophy, Санкт Петербург; WTA Premier - повторение)