ЩЪРКЕЛИ ПРЕЗ ЗИМАТА

Четвъртък, 07 Ноември 2019 14:44


Два щъркела радват жителите на самуилските села и през ноември. Макар че предстои зима, двойката прелетни птици е тук и вече се е превърнала в атракция за района.

Два щъркела са останали в района на самуилските села Богданци и Ножарово и могат да бъдат забелязани до близкия язовир. Въпреки, че вече е ноември двете прелетни птици са останали тук. Местните жители се радват на предвестниците на пролетта в навечерието на същинската зима, но са и притеснени дали птиците ще оцелеят ли в студеното време. 

Салих Калъч: "Щъркелите са щъркели обаче защо са останали тук, всяка година не се случват такива работи пък, хубаво нещо е да се види такова нещо да се видят щъркели….2:39…Сега зимата ако застудее и нямат храна, тук от селото ще им помагате ли? -Как няма да помагам бе, аз ще взема в къщи да го гледам, те не са опасни животни."
 

Птиците са свикнали с хората и не се плашат, а вече доста от жителите на двете села са ги видели. 

Екоексперти обясняват, че щъркели през ноември не е прецедент и причините може да са няколко. Ако птиците не са бедстващи и имат достатъчно храна няма проблем да изкарат зимата тук, в противен случай ще бъдат настанени в спасителен център. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
05:30
Футбол: Ейбар - Атлетико /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
05:30
"90 години Ла Лига: Андони Субисарета - школата на баските вратари" - 10 еп, документална поредица
05:00
Футбол: Барселона - Гранада (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)