КАРАНО ЛИ Е ДЕТЕ ДА ЧИСТИ ТОАЛЕТНИТЕ В ДЕТСКА ГРАДИНА В ПЛОВДИВ?

Четвъртък, 07 Ноември 2019 14:56


Десетки родители се събраха тази сутрин в подкрепа на персонала на детска градина „Мир“ в Пловдив. От няколко дни там се трупа напрежение. Причината- сигнал за тормоз над дете. Като наказание една от служителките е накарала дете да изчисти тоалетна.

В деня, в който се твърди, че детето е карано насила да почисти тоалетните децата в групата били оставени под надзора на помощник-възпитателя Стефка Табакова, защото учителката Гергана Видева била извикана при директора.


Стефка Табакова - помощник-възпитател: "Бях оставена един час сама в занималнята да се грижа за децата. Любчо и Кристиян се бяха качили на леглата и скачаха и аз им казах сега слезте от леглата, защото в този момент идват другите деца, викат крещят, беше сервирана закуската и в момента, в който се обръщам Любомир си беше свалил долнището на пижамата, надупи се и започна да прави неприлични жестове."

В този момент Стефка Табакова е помолила детето да седне на стол, за да не пречи на останалите деца.

Стефка Табакова - помощник-възпитател: "Не съм никой насилствено карала, камо ли да малтретирам някой да мие, децата по собствено желание мият, чистят като разлеят след себе си. Аз ви казвам, че това е Монтесори, никой не е задължаван."

Детето, което е замесено в историята се казва Любомир и отскоро е преместено в тази група.

РОДИТЕЛ: "То тормози всичките деца, ние не сме пускали жалба, не веднъж е правил бели. Това дете е наказано, но се оплаква на родителите, те идват и пускат жалба. 

В последствие родителите поискали среща с директора Светлана Джаникиян, която разказала, че има помощник-възпитател, който тормози децата. Тази нейна теза обаче, не повлияла на родителите, които познават учителката и възпитателката от много време и им имат доверие.

Гергана Видева - възпитател: "Аз съм засегната в момента от случая, защото така и не разбрах има ли жалба пусната спрямо мен и целият конфликт във физкултурния салон се разрази, защото аз зададох един прост въпрос към майката на детето - има ли жалба към мен и тя каза, че такава жалба не е пускала. Откакто г-жа Джаникиян е поела ръководството на градината като цяло нямаме добра комуникация."
 

РОДИТЕЛ: "Тиражирането на подобни неща водят до едно негативно отношение към детска градина Мир и към екипа му. И ние като родители на тези деца, които посещават тази градина тук повече от две години ние искаме да защитим тяхното достойнство на родители."

Директорът на детската градина заема поста от два месеца. Според родителите тази жалба е някаква схема, за да накара персонала да напусне и тя да си постави нейни хора на освободените позиции. Предстои през следващата седмица община Пловдив да се произнесе по случая след приключване на започналата проверка.  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:00
Новини
16:30
Футбол: Реал /М/ - Виляреал (Ла Лига, сезон 2009/2010)
17:00
"Клубовете в Ла Лига: Валенсианските клубове" - 5 еп., документална поредица