ОТКРИВАТ АВТОМАТИЗИРАНА ПАРКИНГ КУЛА В ПЛОВДИВ

Събота, 09 Ноември 2019 13:18


Пловдив е първият български град, в който ще бъде изградена автоматизирана паркинг кула, която ще разполага с 15 места на площ от 35 кв.м. Трафикът и паркирането са сред основните проблеми в града.

 

Представете си как намирането на паркомясто става изключително лесно, оставяте колата си до автомата и забравяте за сложни маневри. Автоматичен паркинг на 7 нива ще реши проблемите с паркирането в центъра на Пловдив.
 

Димитър Иванов - инвеститор на обекта: Човекът паркира колата вътре, затваря вратите, прибира огледалата, напуска района на паркинга и от там вече тя се придвижва по нивата където има място и както я разпредели машината.

 

Димитър и Константин се амбицират да намерят решение на проблема за паркиране при посещението си в Китай, те са инициаторите за създаването на иновативното съоръжение.
 

Костадин Щерев - инвеститор на обекта: Страшно бързо се сглобява и разходите са много по-малки, отколкото да направиш един бетонен паркинг.

 

Кулата ще заема едва 3 паркоместа, а ще побира 5 пъти повече автомобили, така ще се спести огромно пространство.
 

Костадин Щерев - инвеститор на обекта:Първо лесно паркираш. Спира, тя сама се паркира колата. Второто. Няма кой да те удари, няма кой да те блъсне, застрахована ти е колата вътре отвсякъде, така, че да нямаш проблем със самия автомобил. Не могат да ти я откраднат.

 

Модерният паркинг вече се строи, Специално от Китай , , за да наблюдава процеса на строежа, . е пристигнал Ли Тиен Фу - строителен инженер от фирмата-производител
 

Ли Тиен Фу - строителен инженер от Китай: Ние произвеждаме над 10 модела от този вид паркинги. Най-високата кула за паркиране, правена до сега е на 50 нива. Този вид съоръжения се използват в цял свят.
 

Костадин Щерев - инвеститор на обекта Нашата перспектива е в цялата страна да направим съоръжения във всеки един град на точките, които са пикови и няма възмозможността за спиране и шофьорите се ядосват.
 

Жителите и гостите на Пловдив ще могат да оставят автомобилите в ръцете на първата в България роботизирана паркинг кула след нова година. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
02:00
"Непознатото лице на... Маргарита Хранова" - документална поредица
01:40
Тенис: Виктория Кузманова - Анна-Лена Фрийдсам (Lyon Open, Лион; WTA International - II четвъртфинал, повторение)
02:00
Футбол: Бетис - Реал /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)