ШОУ НА ПАПАГАЛИ

Вторник, 03 Декември 2019 16:49


Какаду кара колело, докато ара смята и вкарва баскетболни кошове. Тези и други забавни трикове, могат да се видят в първото у нас шоу за дресировка на папагали . До края на декемри то гостува във Варна.

30 пъстри птици от 3 континента – Африка, Южна Америка и Австралия, се конкурират за вниманието на посетилетите в най-голямата папагалска изложба у нас. Повечето знаят куп номера. Разбират испански, като истински полиглоти говорят и други чужди езици.
 

Други смятат и разпознават цветове; играят забавни игри и рецитират Аз съм българче, но само ако ги предразположиш.

За да разгърнат таланта си, на някои птици им трябват седмици, на други - не стига и половин година. Но ежедневните , усърдни, понякога двуразови тренировки - дават резултат, хвали ги дресьорът им, който е категоричен – папагалите са едни от най-умните животни.

 

Калоян Явашев – дресьор на папагали: "Езиците, които могат да научат са неограничени, те са като хората… Няма невъзможни неща за тях. Наградата – фъстък, добра дума от моя страна, потупване няма, защото все пак това са птици, не са кучета."
 

За звездите на шоуто се полагат специални грижи.
 

Пламен Ковачев – собственик на папагалите: "Пясък, влага, купем ги дори два пъти на ден с пулверизатор, гледаме максималко да докараме тяхната среда, за да можем да сме сигурни, че те са щастливи. Даваме им моркови, цвекло, портокали, банани, киви."
 

Въпреки това, на моменти проявяват капризи и стават по-шумни и от деца.
 

Пламен Ковачев – собственик на папагалите: "Или искат внимание, може дори да са изнервени, но когато са два на стойката те са семейство, явно имат семеен спор." Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
02:30
"Какво е да избереш валдорфска педагогика?" - забавно-информационно предаване
01:35
Тенис: Уго Юмбер - Денис Шаповалов (ASB Classis, Окланд; ATP 250 - II четвъртфинал, повторение)
01:00
Футбол: Осасуна - Валядолид (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)