БЯЛА ЛЯСТОВИЦА

Петък, 10 Януари 2020 15:10


А сега ще ви разкажем една история за доброто, което съществува - не само по празници. Група хора от цяла България помагат на изпаднали в нужда, като им осигуряват всичко необходимо за нормален живот. Вижте - кои са те и защо го правят.

Боби е едно от седемте деца на семейството живеещо в тази къща в ихтиманското село Стамболово. Той , братята и сестрите му имат мечти, като всички останали деца

БОБИ, 12 ГОДИНИ :"Писахме писмо до дядо Коледа и аз написах за телефон . Няма да се сбъдне.Какъв телефон искаш? Не знам. "

Заради лошите условия, в които живее семейството на Боби, социалните дават предписание да се извърши ремонт , иначе децата ще бъдат отнети от родителите им. Бащата работи на две места, а майката Йорданка е пенсионер по болест.

ЙОРДАНКА:" Те казаха да направим ремонт. В смисъл да имат децата да живеят в по-добри условия . Да не е както беше предишния път. "

Цяло лято семейството няма и ток в и без това не добре изглеждащата си къща. Причината- дължат пари на енергоразпределителното дружество. Всичко изглежда безнадеждно и отчайващо до един момент. Моментът, в който приятели на многодетното семейство подават сигнал в платформата “Приятели, помагайте!” на Лео Кадели.

 ЛЕО КАДЕЛИ, ПРИЯТЕЛИ, ПОМАГАЙТЕ! : “Тука на къща са 7 деца, което беше много мъгла на тяхни очи. Не грееше слънце както на всяко дете, а вече почна да грее слънце на очите ни и на очите им , защото тук сме около 20 доброволци. Днес и утре ще бъдем 80 . Другия ден също около 80 и ще им правим къщата чисто нова. "

Това, което виждат Лео и останалите доброволци ги смайва и остава запечатано в съзнанието им за дълго време. Минути са необходими за да решат-ще помогнат на децата да имат дом, в който да живеят щастливо и да канят приятелите си.

ЛЕО КАДЕЛИ, ПРИЯТЕЛИ, ПОМАГАЙТЕ! :“Като чух и видях седем дечица. Като дойдох и видях една пералня чисто нова им бяха купили едни други дарители . Гледам свети ,като нова ,но не работи. Викам защо не работи пералнята, защото нямаме ток. От кога нямате ток ? От три месеца и половина . Буквално за един час имаха ток вече .

Преди три години Лео започва да помага на хора в нужда и само за няколко месеца се превръща в символ на добротата и съпричастността със своята готовност да помогне на всеки, който е изпаднал в беда. За да може да помага на колкото се може повече хора, Лео създава фейсбук групата "Приятели, помагайте", която вече има хиляди последователи.

ПЕТЬО КУРТЕВ,ДОБРОВОЛЕЦ : “Честно казано имах нужда от разтоварване в момента от ходене на работа и реших малко да разтоваря и моята съпруга ми показа платформата на Лео Кадели и съвсем случайно решихме да дойдем на склада. Това беше първата кауза, която направихме . След това ходихме в Раденво. Хареса ни и продължаваме така да помагаме на хората. "

Цялата история за хората правещи добро може да гледате тази вечер по ТВ+ във филма “Бяла лястовица” Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
20:00
"Денят с Веселин Дремджиев" - предаване за анализи и коментари по актуални теми
20:30
"Ла Лига: Превю на предстоящия кръг" - документална поредица
20:00
Футбол: Уеска - Кадис (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)