УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА УЧИТЕЛКАТА, ТРЪГНАЛА ПИЯНА НА УЧИЛИЩЕ

Петък, 14 Февруари 2020 15:55


Учителката, която беше хваната от полицията - пияна на път за училище в Хисаря - получи условна присъда за шофиране с 1,85 промила алкохол. Директорът на учебното заведение я освободи от длъжност.В съдебната зала преподавателката каза, че съжалява и че определи случая като недоразумение. Тя се споразумя с прокуратурата за наказание от 1 година лишаване от свобода условно с 3  години изпитателен срок. Ще плати глоба от 200 лева и няма да има право да шофира за срок от една година.

 Тонка Драгиева учител:
"Моята гледна точка? Моята гледна точка съм я казала 1 000 пъти и ми омръзна да я повтарям по 100 пъти! Случи се едно абсолютно недоразумение, една абсолютна глупотевина, това е!
- Съжалявате ли за случилото се?
- Е та, много ясно ... как да не съжалявам!"

Жената обясни, че е пила само вино и не може да си обясни отчетената алкохолна проба. 44-годишната Тонка Драгиева гледа сама детето си. Тя е разочарована, че не е получила подкрепа от никого и напуска системата на образованието, за да работи като кинезитерапевт.

 АТАНАС ИЛИЕВ:
"Шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества е друг приоритет на районната прокуратура, тъй като е от наша компетентност разследването на подобни дела!"

Споразумението между преподавателката от Хисаря и прокуратурата беше одобрено от Районния съд в Пловдив. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
19:00
Новини
18:00
Футбол: Барселона - Виляреал (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)
19:00
Футбол: Ла Лига Сантандер - обзор на изминалия кръг