“НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА” ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОНЛАЙН

Сряда, 25 Март 2020 13:33


Заради извънредното положение най-голямото кариерно изложение за първи път се провежда онлайн️ тази година. Въпреки това интерес и от страна на търсещите работа, и от работодателите не липсва, казват организаторите. Форумът се провежда в рамките на 3 дни – от 24-и до 26-и март.

На първите по рода си „Виртуални национални дни на кариерата“ кандидатите ще могат да избират сред 150 водещи работодатели в цялата страна. Организаторите казват, че са приятно изненадани от интереса към форума още през първия ден.
 

 СВЕТЛОЗАР ПЕТРОВ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА КАРИЕРЕН УЕБСАЙТ
 “Различното е, че все пак сме в една извънредна ситуация, в която прогнозите са трудни да се правят. Хубавото е, че в нея има достатъчно много фирми, които назначават хора – особено за младите хора, които вероятно ще получат първата работа, т.е. шансът е уникален.”

Очакванията са във форума да се включат онлайн около 6000 студенти и млади специалисти. Провеждането на събитието онлайн е компромис, казва Светлозар Петров, изпълнителен директор на кариерен уебсайт. По думите му срещата на живо е важна и затова и в бъдеще тя ще бъде предпочитана форма на контакт между работодателите и търсещите работа.

СВЕТЛОЗАР ПЕТРОВ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА КАРИЕРЕН УЕБСАЙТ
“При всички случаи за младите хора част от ползите в посещението на кариерен форум е не само да поговорят да си намерят работа, но да видят, да се запознаят с бизнеса, да видят кой какво произвежда, какво предлага – нещо, което на място се вижда много по-добре. Нас съдбата ни принуди да сменим формата на Национални дни на карерата, но смятам, че той и в бъдеще си продължи както и в предните 18 години на живо, когато това е възможно.”

За 18 години 45 000 души са започнали работа след контакти по време на дните на кариерата. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
15:00
Новини
15:00
Тенис: Медисън Кийс - Каролина Плишкова (Brisbane International, Бризбън; WTA Premier - финал, повторение)
14:05
Футбол: Атлетико /М/ - Реал /М/ (Ла Лига, сезон 2016/2017)