СТУДЕНТ ПО МЕДИЦИНА В ПОДКРЕПА НА ПЛОВДИВСКИ ЛЕКАРИ

Четвъртък, 26 Март 2020 13:05


Доброволци от Медицински университет - Пловдив се включиха активно в работата на Клиниката по инфекциозни болести в болница Свети Георги. В следващия репортаж ви разказвам за един бъдещ лекар, който подкрепи екипа на лечебното заведение в ограничаване на заразата с COVID-19 и в грижите за пациентите.Десетки стажант-лекари от Медицински университет-Пловдив се отзоваха на призива да станат доброволци на първа линия в Инфекциозната клиника в града.  Един от тях е шестокурсникът Симеон Личев.
Симеон Личев - стажант-лекар
:" Не бих се определил като доброволец, а по-скоро като бъдещ лекар, изпълняващ дълга си към хората."
Симеон е в шести курс в университета и по-късно през тази година му предстои да се дипломира. Споделя, че още като е видял съобщението наръководителя на Катедрата по инфекциозни болести и паразитология проф. д-р Марияна Стойчева е изявил желание да се включи на предната линия в борбата с COVID-19.
Симеон Личев - стажант-лекар
"Дейностите, които извършваме аз и моите колеги от курса са свързани изцяло с подпомагане работата на лекарите-специалисти по инфекцизни болести. На този етап не се налага нищо по-специфично."
Ангажиментите и работата на младият специалист преминават изключително динамично. Всеки ден той прекарва в Инфекциозна клиника по няколко часа.
Симеон Личев - стажант-лекар
"Опитът, който получавам в клиниката по инфекциозни болести не е свързан само с суспектни пациенти и заразени от коронавирус, но и пациенти с други инфекциозни заболявания."
А по повод напрегната ситуация и на базата на наблюденията в реална среда бъдещият лекар споделя:
Симеон Личев - стажант-лекар
"Към този момент обстановката в болницата е спокойна, по-скоро напрежението е от големия брой на пациентите, които прииждат всеки ден за профилактични прегледи."
Симеон Личевпризова желаещите да се включат към общата инициатива, защото само с всеобщи усилия ще може да се победи този невидим враг.
 Симеон Личев - стажант-лекар
"Смятам, че имаме сериозна база в Пловдив и подготвени да посрещнем голям приток от пациенти, не дай си Боже." Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
02:30
"Какво е да си био?" - забавно-информационно предаване
02:20
Тенис: Кристина Младенович - Каролина Плишкова (Dubai Duty Free Tennis Championships, Дубай; WTA Premier - повторение)
02:00
Футбол: Еспаньол - Атлетико /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)