ПЕТИМА ФУТБОЛИСТИ ОТ ЛА ЛИГА С ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА ЗА КОРОНАВИРУС

Неделя, 10 Май 2020 18:25


Пет са положителните проби за коронавирус общо за Примера и Сегунда дивисион. Тази информация даде официално Ла Лига, след като в средата на седмицата бяха проверени около 1000 играчи от първия и втория ешелон на испанския футбол. От професионалната лига на Испания не съобщават имената на играчите, но “Марка” разкри, че последният потвърден случай е този на Янхел Ерера от Гранада, както и на двама футболисти на Бетис, чиято самоличност не беше разкрита. По-рано стана ясно, че позитивни резултати при PCR тестовете са дали вратарят на Реал Сосиедад Алекс Ремиро и защитникът на Атлетико (Мадрид) Ренан Лоди.
Всички играчи с потвърдени проби не са проявили никаква симптоматика, като според здравните власти се намират в късен етап на COVID-19. За футболистите с положителни тестове ще се предприемат следните стъпки – първоначално остават под домашна карантина, като ще поддържат форма според инструкции от своите клубове. След няколко дни ще им бъдат направени нови проверки и едва когато дадат два последователни негативни резултата, ще могат да започнат тренировки на терен.
Ла Лига ще предостави тестове и на близките на заразените играчи, като ще продължи да следва стриктно препоръките на Спортния съвет на Испания. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
16:00
Новини
15:55
"Ла Лига - 90 години (р)еволюция... Човекът - клуб" - 4 еп., документална поредица
15:00
Пряко: Футбол: Атлетик /Б/ - Реал /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20, В паузата: Коментарно студио)