ТУНЕЛ "ЖЕЛЕЗНИЦА" ЩЕ БЪДЕ ЗАВЪРШЕН ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА

Петък, 22 Май 2020 20:48


Тунел Железница от АМ-Струма ще бъде завършен следващата година. Това стана ясно по време на инспекцията на съоръжението, която направиха регионалният министър Петя Аврамова и председателят на Агенция Пътна Инфраструктура - Георги Терзийски. 2-мата увериха, че отсечката през Кресненското дефиле ще бъде завършена, но не се ангажираха с конкретен срок

 800 метра от най-дългия тунел в България вече са прокопани. Работи се по нов австрийски модел, при който се прокопават по 2 м във всяка тръба и веднага след това се прави първичната облицовка с крепежни елементи, пръскан бетон и анкери.

 - Петя Аврамова, министър на регионалното развитие: В тунела ще бъдат изградени два автомобилни прохода между двете тръби - лява и дясна, както и 4 пешеходни такива, към момента е изграден първия от четирите пешеходни прохода.

Тунелът трябва да бъде завършен през следващата година. Целият ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник се очаква да бъде построен през март 2022. Ако не се спазят сроковете и строителството се забави за отсечката през дефилето е възможно да се чакат пари от следващия програмен период.

 - Петя Аврамова, министър на регионалното развитие: Парите от ЕС, които са определени по ОП Транспорт със сигурност няма да бъдат загубени, тъй като се преценява много внимателно рисковете и се следи като срокове дали ние можем да влезем в срок като изпълнение на този участък от АМ, или да прехвърлим парите на други участъци в мрежата… Да не забравяме нов програмен период, 2021г. стартира новия период, така че тази отсечка може да бъде изпълнена или с европейски средства от новия период, или с държавни средства.

 - Председателят на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски посочи, че до края на годината по сега функциониращия Главен път Е79 ще бъдат извършвани строителни дейности, свързани с оградни   съоръжения за животинските видове.

 - Георги Терзийски, председателят на УС на Агенция Пътна Инфраструктура: Това са всъщност дейности, които са залегнали в дейностите по рехабилитация на съществуващото трасе в един по-късен етап, сега ние ще ги изпълним по-рано, така че строителството продължава, то не спира.

 Очаква се в следващите дни трафикът в посока Гърция чувствително да се засили. От Агенция Пътна инфраструктура призовават шофьорите да спазват ограниченията и да намаляват скоростта в участъците, в които близо до Е79 се извършват строителни дейности  . Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
16:30
Новини
16:30
Футбол: Реал /М/ - Виляреал (Ла Лига, сезон 2009/2010)
15:00
Пряко: Футбол: Атлетик /Б/ - Реал /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20, В паузата: Коментарно студио)