СВАТБА ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

Събота, 23 Май 2020 12:10


От две седмици сватбените тържества на открито официално са разрешени. За този период една от столичните ритуални зали е посрещнала 15 двойки. Празненствата обаче могат да се провеждат само при спазване на социална дистанция и на всички противоепидемични мерки .COVID-19 изцяло промени облика на сватбите. Пищните тържества с многo роднини и приятели останаха на заден план в името на здравето и сигурността. С разхлабване на мерките обаче здравният министър разреши провеждането на сватби на открито, а сватбените агенции приветстват идеята и вече имат готов план за действие.
Десислава :  Ще се спазва социалната дистанция ще бъдат малко по-разделени масите, гостите ще бъдат евентуално с предпазни материали като ръкавици и маски. "
И още - дезинфектанти на масите наред с питиета и ястия и ротационно излизане на дансинга са само част от изискванията за сватби на открито.
Поли: " Ще се допуска гости до тоалетната пак на такъв принцип, ротационен, за да не се получава струпване, а пък на дансинга могат да излизат семейства, които да танцуват заедно. Поотделно- на групички."
Оказва се, че любовта е по-силна от страха от новия коронавирус . Поли и Антон са планирали сватбата си още преди година и заразата не ги спира да си кажат заветното „ДА“.
Антон ,младожнц : " Коронавирус има от два-три месеца, любовта и сватби винаги е имало, така че ние...тези коронавирус..не ни притеснява. Поне мен лично, ако булката е притеснена. Затова дойдохме подписахме и вече сме семейство. Но всичко ще се оправи, така да го кажем."
Освен тях още 85 други двойки са сключили граждански брак за периода на извънредното положени в столичната ритуална зала „Красно село“, обяснява София Андонова.
София Андонова : "  Нека да погледнем хубавото в този момент. Да, развълнувани са. Аз долу на вратата им казвам: „А сега маскирайте се веднага. Модата е вече с маски в залата и не искаме никой друг да не е модерен.“. Те се шегуват, после им казвам, че тези снимки с маските като ги покажат на внуците си....ще са много смешни сватби, много смешни снимки, много сладки и интересни спомени. "
Професионалистите в сектора са съсредеточени около това да оставят удовлетворени както брачната двойка, така и гостите, за да могат да се насладят на сватбените емоции в извънредната ситуация. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
08:30
Новини
07:00
Футбол: Ейбар - Реал /Сосиедад/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
08:00
Тенис: Ашли Барти - Наоми Осака (China Open, Пекин; WTA Premier Mandatory 2019 - финал, повторение)