ПОЛИЦИЯ И РЗИ В ПЛОВДИВ ПРОВЕРЯВАТ ЗАВЕДЕНИЯ И ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ

Събота, 23 Май 2020 15:08


В Пловдив се провежда акция на полицията и здравната инспекция в града. Целта е контрол на заведенията и техните клиенти за мерките срещу COVID-19. До момента са затворени два обекта на територията на областта.Мащабна акция на полицията започна в Пловдив. В рамките на трите почивни дни 10 екипа с представители на Икономическа полиция и здравни инспектори проверяват ресторанти и търговски обекти . Проверките започнаха от центъра на града, където са концентрирани най-голям брой заведения.
 д-р НИКОЛА ПЕТКОВ – Агенция по храните-Пловдив : " Следи се за спазване на забраната за клиенти в затворени заведения, за отстояние между масите и за носене на предпазни маски от персонала на обектите."
 ГЕОРГИ КАЗАКОВ – началник сектор „Икономическа полиция”-Пловдив : " За последната седмица са проверени близо 100 обекта. Две заведения за хранене са затворени заради неспазване на хигиенно-санитарните изисквания. 11 души са глобени ,защото са работили без маски."
Служителите на икономическа полиция следят и за престъпления свързани с търговията и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
07:00
"Ла Лига: Завръщане към победа" - 3 еп., документална поредица
07:00
Футбол: Ейбар - Реал /Сосиедад/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
07:00
"Спорт+: избрано" - спортно обзорно предаване (повторение)