16 ЗАРАЗЕНИ С КОРОНАВИРУС В ЧЕРНО МОРЕ

Понеделник, 06 Юли 2020 17:53


Футболният Черно море се превърна в огнище на Ковид-19. Днес стана ясно, че цели 16 футболисти и служители на "моряците" са дали положителни проби за зараза с коронавирус. Всички те са поставени под карантина. Така Черно море ще излезе с юноши в утрешния мач срещу Арда от плейофите на Първа лига.

Информацията за 16-те положителни проби в Черно море бе потвърдена на клубния сайт. Всички футболисти и служители в отбора са били изследвани с ПСР - тестове, след като стана ясно, че състезателят на Царско село Мартин Кавдански, за когото в последствие се разбра, че е носител на Ковид-19, е играл със заразяването в двубоя срещу „моряците“ на 5-ти юли. След направените тестове в Черно море, 16 са били с положителен резултат за коронавирус, като от извънредния брифинг на здавния министър Кирил Ананиев, стана ясно, че сред заразаените е треньорът на отбора Илиян Илиев и още 5-ма футболисти. Вички носители на заразата са поставени под карантина. Така „моряците“ ще излязат с юноши в утрешния мач срещу Арда от плейофите на втората осмица в Първа лига.

Междувременно заради заразения Мартин Кавдански масово тестване на футболисти и служители бе направено и в отбора на Царско село. Освен Кавдански още трима състезатели са дали положителни проби – това са Ивайло Иванов, Илия Джамов и Кирил Трохаров. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
05:30
Футбол: Барселона - Еспаньол (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
07:00
"Ла Лига: Какво се случва зад камерите?" - документален филм
07:00
"Светът на Ла Лига" - 41 еп., документална поредица