Б.БОРИСОВ: НЯМА ДА ЗАТВАРЯМЕ ДЪРЖАВАТА

Сряда, 08 Юли 2020 15:25


В края на тази и началото на следващата година ще настъпи истинската икономическа криза в страната. Това прогнозира премиерът Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание. Причината за това е, че тогава ще се разбере наистина - колко пари са останали в хазната заради харчовете, които прави в момента държавата за подпомагане на бизнеса.

Актуализираните данни за приходите вървели с добри темпове, отчете Бойко Борисов и допълни:

БОЙКО БОРИСОВ, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ :"Няма да издържат системите, финансовите ,социалните месеци на ред ако се върви с 60 на 40, 80 на 20 и да няма приходи. Тогава ще се разпадне държавността. Като не останат пари за пенсии, за заплати и за основните сектори. "

Истинската криза щяла да дойде догодина. За това и за сега няма да бъдат предприемани мерки по прилагане на нови ограничения заради по-големия брой заразени с Ковид-19.

БОЙКО БОРИСОВ, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ : "Представете си днеска да издадеме заповед за месец и половина всички да се приберат вкъщи. Трябва ли бе, българи, ние не можем ли да се пазим за да не спираме и със заповеди ли това трябва да се постига? "

Такова било положението и в световен мащаб. Решение на проблема нямали и силно развитите страни. Всеки решавал сам за себе си какво да прави и как да ограничава заразата. У нас ще се разчита на човешкото самосъзнание.

БОЙКО БОРИСОВ, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ :"Дали да отидеш на мач, дали да отидеш на бар, дали да отидеш на ресторант, на театър, на кино е избор на всеки един човек. Знае за риска . Необходимо ли е със заповед отново да се затваря. Това влияе ли добре на психиката, на здравето "

И обратно. Заповед се пишела за пет минути, но след това пък хората щели да щажат, че по този начин им се затварят устите и няма демокрация.

БОЙКО БОРИСОВ, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ : "Като спреш на магистралата и отидеш да си заредиш автомобила, какво ти пречи да си сложиш маската докато си вътре в бензиностанцията? Ако има заповед да не пътуваш, за да има кого да псуваш образно казано значи това е добре, а когато трябва всеки от нас да полага необходимите мерки вече демокрацията ни е в повече." Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
09:30
Новини
09:00
Футбол: Реал Сосиедад - Реал /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
08:00
Тенис: Фиона Феро - Камила Джорджи (31° Palermo Ladies Open, Палермо; WTA International - II полуфинал, повторение)