ПРЕВОЗВАЧИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ

Петък, 10 Юли 2020 13:03


Превозвачите от Русе излизат на протест на Дунав мост на 15 юли. Те настояват да се спре тол системата, тъй като дава дефекти, и да се върнат винетните такси. Въпреки уверенията на Агенция „Пътна инфраструктура“, че проектът е успешен и отклоненията са изключение, хората от транспортния сектор не искат да работят в напрежение.Мариета Иванова е собственик на транспортна фирма и има няколко камиона. Казва, че често се случват проблеми с маршрутните карти. Тол системата не ги отчита и следват глоби. Затова на 15 юли ще участва в протест на превозвачите на Дунав мост.
 Мариета Иванова, превозвач: " Настояваме определено за връщане на винетните такси, както обеща премиерът….ние искаме да заплащаме такси, предлагаме дори винетните такси да бъдат в пъти по-високи, но да знаем, че като платим, ние се движим спокойно. В момента ние се занимаваме да следим бордово устройство свети ли червено, не свети ли, взели са ми парите, върнали са ми, не са ми отчели."
 Според проф.Олег Асенов, който отговаря за тол системата в АПИ, проектът е успешен, а грешките са изключение.
 проф.Олег Асенов, член на УС на АПИ: " Казват да, системата не работи, но казват по това по един или по два конкретни случая. И изключенията се опитват да ги представят като тенденция. ..Всички държави в ЕС трябва да преминат към пътно таксуване на изминато разстояние за тежкия транспорт, така че според мен връщане назад няма."
 От началото на въвеждането на тол системата електронно се таксуват над 60 000 превозни средства и са продадени над милион и 350 000 маршрутни карти. Въпреки пандемията и намаления трафик от Пътната агенция отчитат устойчиво нарастване на приходите. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
10:30
Новини
09:00
Футбол: Реал Сосиедад - Реал /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
10:30
"Лео Меси - Голмайсторът на Ла Лига" - документален филм