ФЕСТИВАЛ НА СЛАДОЛЕДА В БУРГАС

Събота, 01 Август 2020 14:20


Сладоледеното градче прдстави на посетителите шатри с повече от десет различни представители на готов вносен и домашно приготвен сладолед. тематичния уикенд пък зарадва не само малките, които опитаха любим деликатес, но и по-големите, които за кратко се върнаха в детството си.

- "Сладоледа беше истински, имаше вафлени кофички вече малко по-голяма бях и обикновено беше в такива други кутийки. И беше много по-вкусен, въпреки че този италиански ли е какъв е е добър."


- "Ям шоколадов сладолед и да напомня ми надтството. Въпреки че преди ядях много сладолед, сега не чак толкова много."

Сред вкусовете пък освен традиционните сладоледи с плодове, имаше интересни предложения като сладолед с вкус на коноп, на бира, на домати с водка и солени вкусове. Най-предпочитани се оказаха обаче италианските вкусове с традиции.

Кристиян Димитров - търговец на сладолед: "Нашия сладолед е приготвен по италианска рецепта, както и сорбетата е изработена по различна технология и точно това го прави по-различно от българския сладолед."В сладоледеното градче имаше и различни търсения и вкусови предпочитания. – "Ванилия – Защо? – Защото е хубав а и аз обичам мляко." – "Безглутенов сладолед заради едната малката, тя има глутенова непоносимост и може да яде само безглутенови неща."Домакин край морето на сладоледения уикенд който ще продължи три дни е пристанище Бургас. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:00
Новини
16:10
Тенис: Йелена Остапенко - Нао Хибино (Internationaux de Strasbourg, Страсбург; WTA International - I четвъртфинал, повторение)
16:00
Тенис: Ласло Джере - Хуан Игнасио Лондеро (Cordoba Open, Кордоба; ATP 250 - IV четвъртфинал, повторение)