ПРОТЕСТИРАЩИ БЛОКИРАХА КРЪСТОВИЩЕТО ПРЕД ОБЩИНАТА ВЪВ ВАРНА

Вторник, 04 Август 2020 21:03


Първи ден на блокада във Варна. Кръстовището пред Общината остана затворено цяла нощ - заради палатков лагер, който недоволните разпънаха на 25-ия ден от протестите.

Протестите и шествията не са достатъчни. Блокадата ще е безсрочна, предупредиха недоволните, опънали палатки пред сградата на Община Варна.
 - Виктор Иванов – протестиращ /До оставката смятаме да стоим, който когато може. Аз също, но когато мога идвам, за да допринасям най-вече за съпричастност към София, където е по-големия протест. Призовавам, който може да се присъедини. Това не го правим , за да пречим на някого, защото така искаме. Това го правим за доброто на всички/

 Макар блокадата да е ключово кръстовище в града, до ескалация на напрежението към момента не се е стигнало. Недоволни обаче има, най-вече клиенти на градския транспорт,който от тази сутрин е със 7 променени линии, и шофьори, попаднали в кошмарни задръствания.
 - шофьорка – не се изписват /Не разбирам от политика и не се занимавам. Работя и ходя на работа./
 - шофьорка – не се изписват /Протеста не е срещу нас, а срещу правителството , моля ви се…/

 Имаше обаче и такива, които застанаха зад исканията на протестиращите, въпреки неудобствата.
 - пешеходец – не се изписва /Приемаме го по някакъв начин. Подкрепям го да. /

Трибагреници и плакати, които гласят – Те погребаха България, Хората не трябва да се страхуват от правителствата, правителствата трябва да се страхува от хората, се забелязват край палатковия лагер във Варна. В него вече има предимно млади, но и хора на по-зряла възраст.
 -  Таня Тодорова - протестираща /Вижте и в най-студената зима на Виденовия глад дали има някой да е ровил по кофите?! А тука по 10 пъти ги преминават, за да се нахранят. Детето ми няма да го видя сигурно повече, защото замина за Америка. Говорим по Скайпа и това е. И не искам и да се върне. Казала съм й – и да умра не се връщай. Те са нагли. Тия козметични промени – не става. Трябва някакъв шанс да дадем на младите./ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
19:00
Новини
18:30
Тенис: Анна Блинкова - Каролина Плишкова (Internazionali BNL dItalia, Рим; WTA Premier - повторение)
19:00
"Ла Лига: Евер Банега" - интервю