НАПРЕЖЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ПП ГЕРБ

Четвъртък, 06 Август 2020 09:31


Протест посрещна участниците в националната конференция на ГЕРБ, която се проведе в София-Тех-парк. Стигна се и до физическа саморазправа и блокиране на движението.

Още от сутринта група протестиращи се опитаха да блокират движението на кръговото кръстовище на четвърти километър. По този начин те искаха да възпрепятстват пристигането на активистите от паритя ГЕРБ на националната конференция на партията. Те обаче не дошли да искат оставката му, а да го поздравят. Затварянето на пътя пък не било протест, а поздрав и израз на обич към премиера.

ТИХОМИР ВАСИЛЕВ,ПРОТЕСТИРАЩ :"Обичаме премиера. Той ни изстреля на всички топ класации в Европа на първо място. То е свобода на слово, то раждаемост, то икономически показатели. Смъртност. Всичко цъфти . За това сме дошли. Обичаме го г-н премиера и 27 дни не знам защо отй не иска да дойде да си обере овациите. "

Малко по-късно групата протестиращи тръгнаха без никой да ги спира към мястото където се провеждаше националната конференция на ГЕРБ. Там обаче ги посрещнаха така. От ГЕРБ се разграничиха от тези дейстивя и обясниха, че това били платени провокатори, чиято цел била да предизвикат безредици, а в началото полиция нямало, защото София тех парк имал собствена охрана.

КИРИЛ РАДЕВ, ПРОТЕСТИРАЩ :"Имам удар тука в гърдите, в челюстта . Повалиха ме. За момент загубих и абсолютно така преценка за ситуацията. Към трима-четирима бяха. Добре сложени, едри момчета. "

След края на конференцията протестиращите изпратиха участниците в нея и опитаха да затворят пътя им.
По-късно протестиращите блокираха движението по бул. Асен Йорданов пред зала "Арена Армеец", като така искаха да попречат на актива на ГЕРБ и на министрите да напуснат зоната. Полицията обаче се намеси, обгради демонстрантите и движението бе освободено.

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:00
Новини
17:00
Тенис: Ирина-Камелия Бегу - Йохана Конта (Internazionali BNL d'Italia, Рим; WTA Premier - повторение)
17:00
Пряко: Футбол: Валенсия - Уеска (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021)