ОТНОВО ПРОТЕСТ ЗАРАДИ БЕЗВОДИЕТО В СЕЛО КАРАИСЕН

Четвъртък, 06 Август 2020 19:13


Обявяване на бедствено положение в Кара-исен, заради водната криза там. За това настояха жителите на селото. Те излязоха на протест пред сградата на Община Павликени. Хората изразиха недоволството си - пресичайки демонстративно една от пешеходните пътеки в центъра на града. 

От началото на водна криза това е трети протест . Този път обаче жителите на Караисен се събраха пред сградата на Община Павликени.
- Калин Чакъров – жител на село Караисен
„Сега има моменти, в които няма по 4 – 5 дни вода в по-високите части на селото. Това е изключително опасно и поставя под заплаха живота на хората, тъй като дори в нормални условия липсата на питейна и чиста вода е предпоставка за появата на инфекции и болести.!
- Татяна Тонкова – жители на село Караисен
„Искаме общината да вземе някакви мерки да предприеме не само голи обещания “
С празни менци и бутилки с кална вода, хората пресичаха демонстративно пешеходна пътека пред Общината и настояха в селото да бъде обявено бедствено положение.
- Стефан Николов – кмет на село Караисен
„Обявяването на бедствено положение ще помогне на това да се иска държавна помощ, защото добре разбирам, че средствата на Община Павликени са ограничени, а на кметство Караисен нищожни. Ситуацията е трагична и бедствена.!“
Кметът на Община Павликени се срещна с протестиращите, за да обсъдят вариантите за справяне с водната криза.
- Емануил Манолов – кмет на Община Павликени
„Ще видим те какво имат предвид под обявяне на бедствено положение, според мен и администрацията това няма да подобри ситуацията, взели сме адекватни мерки просто е въпрос жителите да усетят тези мерки.!“ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:30
Новини
17:00
Тенис: Ирина-Камелия Бегу - Йохана Конта (Internazionali BNL d'Italia, Рим; WTA Premier - повторение)
17:00
Пряко: Футбол: Валенсия - Уеска (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021)