КОЛКО СТРУВА ЕДИН ПЪРВОКЛАСНИК

Вторник, 15 Септември 2020 08:57


В навечерието на първия учебен ден подготовката за училище е в разгара си. Родителите на децата се стремят да осигурят всичко необходимо, а през тази година това означава и предпазни средства заради КОВИД 19.Десислава е преподавател в най-голямото шуменско училище и същевременно майка на първокласник. Подготовката за първия учебен ден е сериозна и е натоварила семейния бюджет.
Десислава Гинева: " Към момента сме подготвили всичко необходимо, като започнете учебните помагала са ни предоставени от училището, закупили сме раници, тетрадки допълнително, всичко което е необходимо за ученика, имаме и униформа мога да кажа, че имаме леки затруднения, тъй като всичко се случва в началото, тест сега и на момента."
 Оживление има и в книжарниците, където преди началото на учебната година се купуват финално всички необходими предмети и пособия.
Боряна Костова: " В сравнение с миналата година горе-долу е същото, няма разлика, горе-долу към 150 лева ни излезе всичко…..за ученика, облекло, предпазни средства за училище, тетрадка, химикали, предпазни средства за училище.
 Допълнитлено натоварване на семейния бюджет може да е нуждата от закупуване на електронни устройства." ако отново се наложи учебния процес да е дистанционен. В СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен обаче таблети има осигурени почти за всички.
Свилена Димитрова - учител в СУ „Йоан Екзарх Български“ - Шумен: " Това е иновативна паралелка, всяко едно дете си има персонално тъч скрийн устройство, с което работи във всеки един учебен час."
Подготовката за учебната година затрудни и училищата, чиито разходи се увеличиха заради предпазни и почистващи средства и препарати, а и заради обособяването на открити класни стаи в дворовете на учебните заведения. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:30
Новини
21:30
"Светът на Ла Лига" - 50 еп., документална поредица
20:00
Футбол: Барселона - Осасуна (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)