ДВАМА АРЕСТУВАНИ СЛЕД НЕУТРАЛИЗИРАНЕ НА ГОЛЯМА НАРКОЛАБОРАТОРИЯ

Неделя, 18 Октомври 2020 16:55


Разбиха огромна нарколаборатория в Горна Оряховица по време на спецакция тази нощ. Иззета е готова продукция за около 70 000 лв. Двама са задържани по случая.  Според разследващите това е най-голямата подобна лаборатория на територията на областта.

В неделя през нощта униформите влезли в сградата, в която се е помещавала фабрика за птичи продукти. На място били заловени двама мъже в момент  на обгрижване на растенията, които отглеждали вътре. 

Ст. комисар Димитър Машов, директор ОД на МВР - Велико Търново: "Вътре в помещението има няколко халета. Едно от халетата е приспособено за сушене на марихуаната, която е готова. В това помещение бяха намерени около 14 кг. Суха маса."

Стойността им възлиза на около 70 000 лв. 

Ст. комисар Димитър Машов, директор ОД на МВР - Велико Търново: "Отделно на него бяха намерени още две помещения, в които имаше абсолютно цял цикъл на отглеждане на растения, като той включваше капково напояване, климатици, влагоабсорбатори , уреди на измерване на температурата. В момента всичко работеше и при претърсването бяха намерени около 1000 растения." 

Двама мъже са задържани с полицейска мярка до 24 часа.

Катерина Лащакова, наблюдаващ прокурор: "Предстои привличане в качеството на обвиняеми и предявяване на обвинения и на двете лица."

От началото на седмицата това е трета разбита нарколаборатория на територията на област Велико Търново. За новините на ТВ+ Мирела Дончева.  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
12:30
Новини
12:30
"Ла Лига: Превю на предстоящия кръг" - документална поредица
10:50
Тенис: Дженифър Брейди - Вероника Кудерметова (J&T Banka Ostrava Open, Острава; WTA Premier - III четвъртфинал, повторение)