ХРАМОВ ПРАЗНИК ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

Събота, 21 Ноември 2020 15:57


Храмов празник по време на пандемия. Църквата в Благоевград „Въведение Богородично“ отбелязва Деня на християнското семейство - под знака на коронавируса и с 5-ма болни свещеници.Служителите на храма Въведение Богородично в Благоевград не помнят да са посрещали храмовия си празник в по-трудни времена.
 Аделина Стефанова – църковен уредник в храм „Въведение Богородично“ – Благоевград : "Половината свещеници вече са ни под карантина защото може да се каже че са на първа линия с нуждаещите се – ние помагаме за вярата и надеждата на човек . Ограничиха се хората и отложиха сигурно в последния ден преди Коледа ще направят своята изповед и своето причастие."
По традиция на този ден храмът е пълен с миряни, а свещениците раздават на хората плодове и постни храни. Не и този път.
Аделина Стефанова - църковен уредник в храм „Въведение Богородично“ – Благоевград : " През годините на храмовия празник раздавахме и подарявахме на хората мекици ,банани бонбони всичко това разбира се сега няма да стане поради причините които всички знаем но се надяваме следващите години да умножим два пъти раздаванията, за да може по този начин да благодарим на хората че са дошли на този празник в нашия храм."
Все пак вярващи уважиха храмовия празник и се помолиха лошото да отмине.
баба Мария : "За здраве за всички за семействата ни за всички хора по света бог да им дава здраве живот късмет и хубави семейства. Най – вече за здраве на народа и на мен най накрая. По Божия милост и този път ще оцелеем  Вярата ми е много силна и не се страхувам ако е речено ако е писано от Бога ще стане ." Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:30
Новини
21:30
"Светът на Ла Лига" - 68 еп., документална поредица
20:00
Футбол: Ел Класико: Реал /М/ - Барселона (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)