УЧЕНИЦИ ПРЕДПОЧИТАТ ОБУЧЕНИЕТО В УЧИЛИЩЕ

Събота, 21 Ноември 2020 16:00


Как да учат учениците до Коледа. Вариантите са няколко, но в крайна сметка всичко зависи от ситуацията във всяко училище. Ако болните или контактните на заболели се увеличат - тогава трябва да се пристъпи към дистанционна форма. На места ще се прилага и смесена, като част от класовете ще са в училището, а останалите ще учат у дома. Ето какви са настроенията в Искърското дефиле.Как да се учи до Коледа – дистанционно или присъствено, ще решават директорите в зависимост от КОВИД-ситуацията в училище. В защитеното средно училище „Свети Климент Охридски” в мездренското село Зверино учат близо 180 ученици и спазването на мерките не е проблем. Въпреки че са проиграли всички варианти, настроенията са да се посещава училището.
Вилия Димова, директор на училището: " Сградата е огромна, децата се обучават в 12 паралелки, на всеки от етажите са разположени по три класа, спазва се дистанция, еднопосочно движение."
Пиринка и Петя са единайсетокласнички, учат по нова програма и затова предпочитат да са в клас.
Петя Тодорова: " Откакто се върнахме от последните две седмици дистанционно обучение, всички се пазим много повече, в класните стаи сме с маски, в коридорите – с разстояние, не се струпваме на едно място и смятам, че успяваме да се запазим."
Пиринка Величкова: " Първо за мен е много по-трудно да уча електронно, прекалено натоварвам не само психическото си състояние, но и физическото /А и атмосферата като цяло в училище е много по-хубава, отколкото да си застанал пред лаптопа и да гледаш учителя визуално, но не си в час, ти си просто пред лаптопа и извършваш някаква дейност."
Заболеваемостта в училището е ниска, в момента само двама души от персонала и един ученик са с ковид 19, други три деца са контактни и също са у дома. Така че засега ученето от вкъщи няма да се прилага.
 Вилия Димова: " Особено родителите на децата от начален етап държат да се осъществява обучението присъствено, защото при тях този процес е най-труден и естествено се случва с тяхна помощ."
Ако се наложи обаче, цялото училище може да премине на електронен вариант, включително и най-малките, но от ръководството се надяват, че до крайната мярка няма се стигне. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:30
Новини
21:30
"Светът на Ла Лига" - 68 еп., документална поредица
20:00
Футбол: Ел Класико: Реал /М/ - Барселона (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)