ПРИКАЗНИ ГЕРОИ В РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА В БЛАГОЕВГРАД

Неделя, 22 Ноември 2020 13:41


Ученици и учители от Благоевград изрисуваха вратите на Регионалната библиотека в града с приказни герои. Идеята е читателите да се чувстват по-уютно.

Пинокио, Малкият принц и Пипи дългото чорапче вече са част от интериора на Регионалната библиотека в Благоевград. Приказните герои, изрисувани по вратите на читалните са дело на ученици от Центъра на за личностно и творческо развитеие в града.


Даниела Механджийска, преподавател в „Центъра за личностно и творческо развитеие – Благоевград“: "Дацата са много отворени към всичко ново и различно, ако бях казала на някой колега художник да дойде да го нарисуваме шеще доста да се панира, щото ние художниците ги приемаме по-сериозно нещата, но децата много се зарадваха, дойдоха със желание, измислихме какво да направиме с моя помощ и го направихме за два дни. Те са много бързи организирани и работиха с голям ентусиазъм."

Петя е на 17 и обича да ипровизира.

Петя Вретенарова: "Не нарисувахме конкретен герой, защото не знам лично сперед мен, когато изобразиш конкретен герой се конкретизираш в едана книга в един роман в една приказка в смисъл, когато изобразихме определени момче и момиче върху книги по свободно. Просто самото дете чете повече от една приказка, повече от една книга."

А Йоана участва в направата на любимия й Малък принц. Той краси вратата на детската част в библиотеката.

Йоана Станчева, ученичка: "Ами може би от тази част аз го направих, но както виждате цялата стая го правиха и другите момичета, предполагам всички по равно. +всички ние работихме. пет момичета от школата, така заедно и решихме какво да направим."

Царимира Георгиева, художник: "За тях да бъдат в ролята на художници е много интересно те много бързо влизат в отправено предизвикателство и за тях беше истинско удоволствие."

Само за няколко часа учениците преобразяват библиотеката с помощта на своите преподаватели.
 

Йоана Станчева, ученичка : "Определено, едно е да видиш бяла стая без живот и да влезеш в такава цветна стая обстановка лястовици, дървета. Един вид придава усещането."

Сега младите художници се надяват тук да идват повече читатели, а за положения труд регионалната библиотека ги е дарила с безплатни читателски карти. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:00
Новини
20:00
"Код Спорт" - спортно обзорно предаване (повторение)
20:00
Футбол: Атлетико /М/ - Барселона (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)