КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ

Неделя, 22 Ноември 2020 15:29


Малки и големи събира традиционният Немски коледен базар. Истински интерес предизвика той както у жителите, така и у гостите на града.

Греяно вино, вурстчета, традиционен щолен, коледни играчки и сувенири очакват посетителите на Немския коледен базар. В тази сладка къщичка могат да бъдат открити най-различни лакомства. Опашка от желаещи да опитат от вкусотиите не липсва.

ДИЛЯН
 “Козуначените коминчета са нещо ново от тази година. Има различни – с лешник, брюле, ягода. Най-хубавото и поръчвано е с кафява захар и с канела. То е много ароматно и хубаво. Всичко се прави на момента и е ръчно направено.”

Повечето посетители казват, че базарът ги пренася в Германия.

 “Много е хубаво и много се забавлявам тук. Аз съм на гости. Много се развам, че ми показаха къде да дойда.”
 “Към момента всичко изглежда доста добре. Няма тълпи от хора, което изглежда успокоително. Надявам се, че ще е така и за нататък.”
 “Ние всяка година идваме по принцип. Така че не е нещо по-различно за нас.“

Бира с лещници, коледна бира с канела и бахар са част от крафт пивото, което предлага пивоварът Деян Иванов. Казва, че въпреки пандемията интерес от страна на хората има. Очаква по-малко приходи, но това не го притеснява.

ДЕЯН ИВАНОВ ПИВОВАР
 “В тази по-особена година, в която се намираме, хората са по-предпазливи, може би са малко по-малко на брой. Трудно е все още да се прецени, но мисля, че коледното настроение не е загубено и хората се чувстват добре тук.”

Посетителите трябва да са с маски, да спазват дистанция и да знаят, че движението е еднопосочно. Има отделни места за вход и изход.

СИЛВИЯ ИЧЕВА РЕПОРТЕР НА ТВ+
“Както виждате тази година на Коледния базар няма маси. Консумацията на храни и напитки на място е забранена.”

Във връзка с противоепидемичните мерки са забранени всички културни мероприятия по време на базара. Той трябва да приключи на 22-и декември.

оператор РУМЕН СИМЕОНОВ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:00
Новини
20:00
"Код Спорт" - спортно обзорно предаване (повторение)
20:00
Футбол: Атлетико /М/ - Барселона (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)