ОПАШКИ ОТ ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ В БЛАГОЕВГРАД

Неделя, 21 Февруари 2021 14:52


Опашки от хора желаещи да се ваксинират и в Благоевград . Оказа се, че има недостиг на ваксини, като се очакват да бъдат доставени още 2 500 дози –увериха здравните власти.

Огромна опашка се изви в неделя пред кабинета за ваксиниране срещу КОВИД в РЗИ. Обявения часови пояс за имунизация беше от 10 до 13 , повечето от чакащите обаче бяха дошли още в осем сутринта.

Емил Мирчев: "От осем и двайсет сме тука. Бързо ли върви опашката? То сега почна - някакви приоритетни групи има – те влязоха преди реда на опашката и как ще продължи после…"

Кръстанка Стойнева: "Току що дойдох да проверя как върви опашката , аз не съм във списъка а от тези които пожелание са дошли."

За да се запознае на място с процеса на ваксинация в Благоевград дойде и зам.-здравния министър Светлана Йорданова

Светлана Йорданова – зам.-министър на здравеопазването: "На този етап има необходимост от допълнителни дози ваксини, уведомили сме ваксинационния щаб и днес до края на деня ще бъдат осигурени още 2 500 дози, които в следващите няколко дни ще бъдат напълно достатъчни процесът да тече нормално."

д-р Калоян Калоянов- директор на РЗИ –Благоевград: От днес всеки който желае без това в коя група попада може съвсем спокойно да заповяда в един от двайсетте имунизационни кабинета + РЗИ Благоевград който ще работи и събота и неделя включително."


От понеделник започва ваксиниране и чрез личните лекари . Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:00
Новини
20:00
"Код Спорт" - спортно обзорно предаване (повторение)
20:00
Футбол: Атлетик /Б/ - Алавес (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)