ЗАРАБОТИ ПЪРВИЯТ ДЕНОНОЩЕН КАБИНЕТ ЗА ВАКСИНАЦИИ. ОБМИСЛЯТ ОТВАРЯНЕТО И НА ДРУГИ

Неделя, 21 Февруари 2021 15:21


Първият денонощен кабинет за ваксинации в България заработи в двора на столичната болница „Свети Иван Рилски“. Здравните власти имат готовност за разкриване на още денонощни кабинети в големите градове, където опашките продължават. Това обяви на брифинг здравният министър Костадин Ангелов. След 3 март гражданите ще могат електронно да заявяват къде искат да се ваксинират. Кабинетите, между които могат да избират, са 318.

"Всеки български гражданин, независимо от здравния му статус, може да бъде ваксиниран", обяви здравният министър Костадин Ангелов, който посети двата пункта за ваксинация в Александровска болница. Изборът на ваксини обаче ще е факт, когато започнат да идват регулярните количества.

В Александровска болница вече има и допълнителни пунктове за ваксинация, съобщи директорът й проф. Борис Богов: "Различното в Александровска болница от останалите лечебни заведения е, че е създадена организация за така наречените мобилни екипи, които по заявка от различни организации ще отиват на място да осъществят ваксинирането на желаещите по места".

В двора на болница "Св. Иван Рилски" ваксини среещу COVID-19 се поставят денонощно. Ако има продължителни опашки здравните власти обмислят откриването на още такива пунктове.

За ваксинация на хронично болните е нужна епикриза. Лична карта и бланка за информирано съгласие са необходими за всички, като бланката се попълва на място. Ваксинирането става след преглед от специалист.

Репортаж на Гита Манолова.

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:00
Новини
20:00
"Код Спорт" - спортно обзорно предаване (повторение)
20:00
Футбол: Атлетик /Б/ - Алавес (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)