ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ СЪЩО ЗАПОЧНАХА ДА ВАКСИНИРАТ СРЕЩУ COVID-19

Понеделник, 22 Февруари 2021 16:17


С цел увличаване на темпа за ваксиниране във всички фази, личните лекари също започнаха да поставят ваксини срещу Ковид-19. Записването на желаещи при тях започна в края на януари. Освен заявилите прдварително желание, някои джипита всее още звънят на пациентите си с призив за имунизация. 20% от пациентите на д-р Гергана Николова, която е и член на УС на БЛС, вече са попълнили информирано съгласие за имунизация.
     Грешката, която могат да допуснат някои лични лекари е набавянето на броя дози за всички желаещи наведнъж, предупреди д-р Николова.
     Времето за поставянето на ваксина и предварителният преглед отнемат средно 15 минути. За по-обективна картина на пациента д-р Николова си е подготвила допълнителен въпросник, който подсеща хората за всичко важно.
     А личният лекар вижда ползи при имунизация в кабинета пред тези в пунктовете, защото всяко джипи би трябвало да познава здравословното състояние на пациентите си.
   От понеделник е създадена организация за извършване на имунизации на всички желаещи в пет общински Диагностично-консултативни центрове в София. Продължават да се водят преговори и с центровете за спешна помощ, които също да се включат.

Репортаж на Гита Манолова. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:00
Новини
20:00
"Код Спорт" - спортно обзорно предаване (повторение)
20:00
Футбол: Атлетик /Б/ - Алавес (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)