ПОЧЕТОХМЕ ПАМЕТТА НА МЕДИЦИТЕ, ЗАГУБИЛИ БИТКАТА С COVID-19

Сряда, 07 Април 2021 17:39


Днес в болниците и спешните центрове почетоха паметта на починалите от Ковид-19 медици. Това стана с минута мълчание и включени сирени на линейките. По случай Световния ден на здравето държавният глава отличи с Почетния знак на президента 15 изявени български лекари.

 
В Световния ден на здравето медици от болниците и спешните цетрове в София отдадоха почит към своите колеги, загубили битката с коронавируса. На събитието във ВМА присъства и директорът на лечебното заведение ген. Венцислав Мутафчисйки.

"Всички наши колеги показаха точно в такива трудни времена какво означава да бъдеш на висотата на професията и на морала на тази професия. Те са наистина героите на нашето време. Не се отказаха за никакво време да се грижат за своите пацинети. Пренебрегнаха всякакви опасности и своите семейства. Само и само да бъдат полезни и да спасяват човешки животи дори и с риска да загубят своя собствен живот.

Будители, герои, войни и спасители, така описа началникът на НОЩ медиците на първа линия, които се борят с коронавируса.

"Поклон към всички тези колеги и дълбок поклон към всички наши колеги, които в момента са на работното си място. Благодаря ви!"

Над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки са загубили живота си, борейки се с Covid-19 и изпълнявайки своя професионален и морален дълг, подчертават от Българския лекарски съюз. зам.- управителят д-р Брънзалов също отдаде почит.

"Всички видяхме колко важни са те, особено в настоящата ситуация, свързана с пандемията."

Държавният глава Румен Радев отличи с Почетния знак на президента 15 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи.

"Искам да ви благодаря за всеки излекуван пациант, за всеки спасен човешки живот. Да ви благодаря за това, че останахте и продължавате да бъдете на първа линия, въпреки трудностите и риска за вашето собствено здраве и живот."

Президентът Румен Радев коментира, че коронавирусът е разкрил болезнено недостатъците на здравната ни система.


 Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
16:30
Новини
15:40
Тенис: Даниел Колинс - Елена-Габриела Русе (32nd Palermo Ladies Open, Палермо; WTA 250 - финал и награждаване, повторение)
16:30
Тенис: Кристина Куцова - Тамара Копрач (BNP Paribas Poland Open, Гдиня; WTA 250 - I полуфинал, повторение)