СПОРТНАТА КОМИСИЯ ИНСПЕКТИРА СТРОЕЖА НА "АРЕНА БУРГАС"

Понеделник, 23 Август 2021 17:11


Няма финансиране за довършването на строителните дейности на спортната зала “Арена Бургас". Това коментира при посещение в града председателят на спортната комисия в парламента Иван Ченчев. До момента за строителството на съоръжението държавата е отпуснала над 57 милиона лева,  но за финализирането на проекта са нужни още 4 милиона.

На 20 октомври 2014г вицепрезидентът на международната атлетическа асоциация и член на МОК Сергей Бубка даде старт на грандиозния проект в Бургас. 7 години по-късно базата продължава да не е готова. Собственик на съоръжението е Министерство на младежта и спорта в лицето на държавното дружество „Академика”, като до момента правителството е инвестирало малко над 57 млн. лв. За финализирането са нужни още 4 млн лева.

„Арна Бургас” е с капацитет от 7 хиляди седящи места, а при концерти големият купол побира до 21 хиляди души. Мащабното съоръжение е оборудвано с последен модел лед осветления, очаква се монтажът и на висок клас електрически табла и монитори. На игралното поле от близо 6 хиляди квадратни метра могат да се практикуват 16 вида спорт, притежава още още две тренировъчни зали, паркинг за 700 пакроместа, ресторант, фитнес и СПА център. Сигурните две мащабни събития за следващата година обаче вече са планувани.



 



Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД