БОЛНИЦАТА В ПАЗАРДЖИК Е ПРЕПЪЛНЕНА С ПАЦИЕНТИ С КОВИД, НАСТАНЯВАТ И В КОРИДОРИТЕ

Петък, 27 Август 2021 19:03


Пациенти с коронавирус лежат в коридорите на пазарджишката болница. За това сигнализираха техни близки. От областната болница признаха за проблема, а кризисният щаб в града взе извънредно нови решения.Кадри от спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик показват лежащоболни пациенти, които са настанени в коридора на лечебното заведение. По разказ на близки, хора се настаняват и в шоковата зала на спешното, където се обработват тежки случаи на неинфектирани хора. Показахме снимките на директора на здравната инспекция.
 д-р ХЮЛЯ ШЕРИФ - директор на РЗИ-Пазарджик
„Към вчерашна дата наистина почти всички легла в областната болница бяха заети, с днешна дата също. Но тази е най-голямата болница в региона и самият спешен портал приема болни, които са се самонасочили натам, както и такива от други спешни отделения”
От болницата в Пазарджик признават за проблема.
 Д-р Димитър Савов - зам.-директор на МБАЛ-Пазарджик
„Болните, които чакат за консултация, ако имат нужда от кислород и са заети всички 7 поста в спешното отделение, им се дават концентратори - машини на ток и дишат кислород. Напълно възможно е нощем, когато е заето основното помещение, да е имало болни в коридора, защото напливът е огромен”
Медиците твърдят, че тази година вълната се е появила по-рано от очакваното.
 д-р ХЮЛЯ ШЕРИФ
„Колегите правят всичко възможно и преструктурират леглата. Другите болница също помагат на областната болница с разкриване на допълнителни легла”
Само за региона на Пазарджик на този етап са необходими 250 легла. Липсва обаче персонал.
Д-р Димитър Савов - зам.-директор на МБАЛ-Пазарджик
„Предимно медицински сестри липсват, другите са в пенсионна възраст. Има и една умора, която настъпи, защото вече това е втора година. Стимулите също са малко по-различни”
От Областния кризисен щаб излязоха с решение за разкриването на допълнителни легла във всички лечебни заведения в Пазарджик. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
00:00
"Денят с Веселин Дремджиев" - предаване за анализи и коментари по актуални теми (повторение)